Alexandru Anastasiu, 15 ani de activitate artistică – regal al instrumentelor de percuţie la Sala Radio

Unul dintre cei mai apreciaţi percuţionişti români, iniţiator şi co-organizator al primului Festival Internaţional de Vibrafon din lume, Alexandru Anastasiu aniversează 15 ani de activitate artistică, eveniment marcat printr-un turneu naţional în 7 oraşe din România. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura „Alexandru Anastasiu”. Joi, 6 februarie (ora 19:00) va avea loc la Sala Radio recitalul din cadrul turneului Power Vibes – Alexandru Anastasiu şi Icon Arts Ensemble, un adevărat regal al instrumentelor de percuţie.

Format din Alexandru Anastasiu, Sara Merişcă, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae şi Cosmin Dumitriu, Power Vibes este un proiect inedit. Conceptul îi aparţine lui Alexandru Anastasiu şi la baza lui a stat dorinţa de a forma un ansamblu de percuţie de elită, compus din tineri muzicieni ce posedă calităţi muzicale excepţionale. Este o şansă dată tinerelor talente de a se exprima şi de a oferi o alternativă pieţei muzicale din România.

Repertoriul recitalului cuprinde lucrări pentru vibrafon, marimbă şi percuţie (semnate de JS Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Séjourné, A. Anastaisu.

La finalul recitalului, Editura Casa Radio va organiza, în foaierul central al Sălii Radio, o sesiune de autografe cu Alexandru Anastasiu. Autografele vor fi acordate de artist pe CD-ul Alexandru Anastasiu. The Seasons, apărut recent la Casa Radio. Albumul cuprinde creaţii semnate de solistul percuţionist. CD-ul este disponibil, la preţ de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Alexandru Anastasiua iniţiat proiecte inedite, fiind cel care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio.

Compozitor, solist, membru al Orchestrei Naţionale Radio, Alexandru Anastasiu şi-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului şi promovării acestuia ca instrument solist pe scenele Filarmonicilor din România şi nu numai. A activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul Game, iar ca solist a fost apreciat în numeroase concerte. Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu şi prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În 1999, s-a calificat în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu câştigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.

În 2009 a lansat primul compact disc de vibrafon şi orchestră din România, Vibraphone Concertos, alături de Orchestra Naţională Radio, Percussion Studio Group şi Musica Viva Trio. A înregistrat 6 compact discuri având în prim plan vibrafonul, cel mai recent – Anotimpurile, propria compoziţie, fiind înregistrată alături de Orchestra Naţională Radio.

Programul recitalurilor prezentate în cadrul turneului naţional:

– Bucureşti, 6 februarie, ora 19:00 – Sala Radio.

– Piteşti – 7 februarie, ora 19.00 – Filarmonica.

– Braşov – 8 februarie, ora 19.00 – Sala Patria.

– Bucureşti – 22 februarie, ora 18.30 – AFI Cotroceni.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.