Campania Solidar Social condusă de Chef Adi Hădean se extinde până la finalul anului

București – 18 iunie. După trei luni de muncă voluntară și peste 60.000 de porții de mâncare livrate către personalul medical din spitalele din București și către persoanele vulnerabile aflate în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, echipa condusă de Chef Adi Hădean extinde activitatea campaniei Solidar Social până la finalul anului. Odată cu ieșirea din starea de urgență, focusul continuă pentru deservirea cazurilor sociale din sectorul 6, urmărind-se extinderea
înspre restul capitalei și al țării.

Obiectivul este implementarea unui program național care să implice, pe termen lung,categoriile defavorizate în crearea propriei bunăstări. “Dorința noastră este să îi ajutăm pe oamenii din categoriile defavorizate să rupă lanțul dependenței și să participe activ la realizarea propriului bine. După cum știm, e mult mai folositor să îl înveți pe om să pescuiască, decât să îi dai un pește în fiecare zi.” – Chef Adi Hădean.

Acțiunea umanitară „Solidar Social” este posibilă datorită implicării a peste 80 de voluntari în bucătărie, la asamblare și la transport, prin donațiile sponsorilor și prin donațiile în bani făcute de oameni pe platforma activsocial.ro. Edenia, brand ce aparține portofoliului Macromex și unul dintre principalii susținători ai campaniei, a anunțat recent extinderea
donației în produse până la finalul anului. De asemenea, PepsiCo România, prin Fundația PepsiCo, se alătură campaniei cu un grant în valoare de 105.000 $. PepsiCo va contribui cu 60.000 $ pentru distribuirea a 1.200 de mese calde zilnic pe o perioadă de o lună, grupurilor vulnerabile din spitale, şcoli şi centre comunitare, la nivel naţional, iar 45.000 $ vor fi sub
formă de produse.

De-a lungul celor trei luni, s-au alăturat proiectului Penny Market, Unilever, Hochland, Nordic, Univer, Orkla Foods. Mâncarea gătită este transportată respectând toate protocoalele de siguranță, cu o flotă de 5 autoutilitare oferite de Autonom și alimentate cu carburant de MOL România și OMV Petrom.

„Solidar Social” este o acțiune umanitară inițiată pe 1 aprilie de Asociația Adi Hădean, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 – București, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari, care pregătesc zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal medical din
spitalele din București și vârstnici aflați în izolare. 

Cum poți ajuta:

 1. Vino să faci voluntariat
  Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această perioadă, vino să gătești alături de ei. Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ajuți la livrarea mâncării, vino alături de ei. Scrie la [email protected] și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.
 2. Donează alimente
  Dacă ești producător de alimente sau distribuitor, poți contribui donând orice îți prisosește. Nu fac mofturi, transformă în mâncare gustoasă orice ingrediente au la dispoziție.
 3. Donează materiale
  Au multe nevoi. De la caserole de unică folosință până la dezinfectanți și echipamente de protecție personală. Ajută unde poți!
 4. Donează bani
  Orice ajutor este binevenit:
  Asociația Adi Hădean
  Cont: RO35BTRLRONCRT0283039401
  Banca Transilvania
  Pentru orice detalii, intră pe www.activsocial.ro sau scrie la [email protected] și vei primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. Fii #solidarsocial!
  https://www.facebook.com/asociatiaadihadean/
  https://www.instagram.com/asociatia_adihadean/

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.