Cel mai așteptat blockbuster al anului, Matrix: Renașterea, vine de Crăciun pe marile ecrane

De la vizionara regizoare Lana Wachowski vine „Matrix: Renașterea”, următorul capitol mult așteptat din franciza revoluționară care a redefinit un gen. Noul film reunește vedetele originale Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile emblematice pe care le-au făcut celebre, Neo și Trinity.

În „Matrix: Renașterea”, ne întoarcem la lumea a două realități: una, viața de zi cu zi; celălaltă, ce se află în spatele ei. Pentru a afla dacă realitatea lui este o construcție fizică sau mentală și pentru a se cunoaște cu adevărat, domnul Anderson va trebui să urmărească încă o dată iepurele alb. Și dacă Thomas… Neo… a învățat ceva, aceasta este că alegerea, deși este o iluzie, este singura cale de ieșire sau de intrare în Matrice. Desigur, Neo știe deja ce are de făcut. Dar ceea ce nu știe încă este că Matricea este mai puternică, mai sigură și mai periculoasă decât oricând. Deja vu.

Reeves reia rolurile duble ale lui Thomas Anderson/Neo, omul salvat odată din Matrice pentru a deveni salvatorul omenirii, care va trebui din nou să aleagă ce cale să urmeze. Moss o interpretează pe războinica binecunoscută Trinity… sau este ea Tiffany, o soție din suburbie și mamă a trei copii cu o pasiune pentru motocicletele puternice?
Yahya Abdul-Mateen II („Candyman”, franciza „Aquaman”) îl joacă pe înțeleptul Morpheus care, ca întotdeauna, servește drept ghid pentru Neo, în timp ce își îndeplinește propriul scop măreț într-o călătorie de auto-descoperire.

Jessica Henwick („Pumnul de fier”, „Războiul Stelelor: Episodul VII – Trezirea Forței”) îl interpretează pe hackerul Bugs, proverbialul iepure alb aflat în misiunea de a-l descoperi pe cel care s-a sacrificat pentru omenire și dornic să-și asume orice risc necesar în căutarea legendei pe care o idolatrizează. Jonathan Groff („Hamilton”, „Mindhunter”), joacă rolul partenerului de afaceri al lui Thomas Anderson, un tip de corporație elegant, încrezător, cu un farmec aparte și un zâmbet dezarmant, concentrat mereu pe rezultatul final – tot ce nu reprezintă domnul Anderson.

Neil Patrick Harris („Gone Girl”) joacă rolul terapeutului lui Thomas, lucrând îndeaproape cu pacientul său pentru a înțelege semnificația din spatele viselor sale și pentru a le distinge de realitate. Priyanka Chopra Jonas („Quantico”) joacă rolul unei tinere cu o înțelepciune care îi contrazice anii și o capacitate de a vedea adevărul, oricât de tulburi ar fi apele. Iar Jada Pinkett Smith („Angel Has Fallen”, „Gotham”) revine în rolul lui Niobe, generalul feroce care a luptat cândva pentru supraviețuirea Sionului și care acum se îngrijește de bunăstarea poporului ei, în ciuda faptului că are un sentiment de neîncredere și suspiciune la întoarcerea lui Neo.

Lana Wachowski regizează filmul pornind de la scenariul realizat de Wachowski, David Mitchell & Aleksandar Hemon, bazat pe personajele create de Wachowskis. Filmul a fost produs de James McTeigue, Lana Wachowski și Grant Hill. Producătorii executivi au fost Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Karin Wachowski, Jesse Ehrman și Bruce Berman.

Echipa de creație a lui Wachowski a inclus colaboratori din „Sense8”, precum: directorii de fotografie Daniele Massaccesi și John Toll, designerii de producție Hugh Bateup și Peter Walpole, editorul Joseph Jett Sally, designerul de costume Lindsay Pugh, supervizorul efectelor vizuale Dan Glass și compozitorii Johnny Klimek și Tom Tykwer.

Warner Bros. Pictures prezintă, în asociere cu Village Roadshow Pictures și Venus Castina Productions, „Matrix: Renașterea”. Filmul va fi distribuit în România de către Vertical Entertainment exclusiv în cinematografe, începând cu 24 decembrie 2021.

Lansare in România

Evenimentul de lansare a adunat critici de film, actori, muzicieni, creatori de modă și influenceri autohtoni, care și-au reamintit cu nostalgie povestea care a schimbat cinematografia pentru totdeauna și a depășit limitele industriei, inspirând noi curente în designul vestimentar și conturând noi concepte asupra realității. Totul în ambianța potrivită oferită de Cineplexx Băneasa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.