Dansatoarea Alexandra Barac va reprezenta România la Johannesburg

Dansatoarea Alexandra Barac (27 ani) a câștigat joi seara, la București, competiția de street-dance Red Bull Dance Your Style, într-un spectacol sold-out, în care publicul a decis cine-a fost cel mai bun. În decembrie, Alexandra va reprezenta România în finala mondială din Africa de Sud, unde se vor înfrunta dansatori de street-dance din întreaga lume.

Pe 12 august, 16 dintre cei mai buni dansatori de street-dance din toată țara s-au luptat pentru marele titlu al competiției Red Bull Dance Your Style, desfășurată în premieră în România. Juriul a fost format chiar din spectatori: cei 1000 de fani prezenți la Teatrul de Vară Herăstrău au decis câștigătorul fiecărei runde.

Timp de trei ore intense, dansatorii s-au duelat 1 la 1 pe hituri-surpriză, atent selecționate de DJ-ul Vlad Dobrescu astfel încât să poată demonstra diversitatea și frumusețea stilurilor din marea familie a street-dance-ului. Profund conectat, prin definiție, la energia și dinamica urbană, street-dance-ului e de fapt un termen „umbrelă” pentru multiple stiluri conexe ce evoluează constant: hip hop, house dance, waacking, afro, electro dance, dancehall, vogue și nu numai.

Sub bagheta lui Oase, maestru de ceremonii, fost dansator de breaking, concurenții au trebuit să demonstreze că excelează atât la tehnică, dar că au și originalitatea, prezența scenică și mai ales atitudinea necesară pentru un campion. Alături de Alexandra Barac, pe scena de la București au mai concurat dansatori și coregrafi profesioniști din toată țara, cu portofolii competiționale importante: Oana Neagu, Costi Voicu, Andrei Minea, Irina Lalciu, Ionuț Antohe, Victor Marinescu, Adrian Baranga, Cristian Frățică, Adrian Martin, Alexa Grigorescu, Andrei Pandrea, Gabi Neagu, Andrei Ilie, Darian Cîrstea și Raul Bârsan.

Alexandra Barac a câștigat battle după battle, impresionând publicul cu talentul și creativitatea sa. Ea a reușit să se muleze pe hit-urile alese, dându-le o nouă formă și culoare: „Îmi place să cred că transmit iubire și inspir prin dans”. Pasionată de coregrafie, hip hop, rock, cultură urbană și tatuaje, studentă la Facultatea de Arte în anul doi, Alexandra spune că tot ce face acum duce spre artă. „N-am cuvinte să spun ce reprezintă titlul asta pentru mine. Mi se pare că datorez această victorie oamenilor care au fost la eveniment și celor de-acasă. O sa ma atrenez pentru Johannesburg, voi trage foarte tare pentru asta!”. Oase: „Avem șanse reale să batem la în finala mondială. Alexandra e foarte carismatică și ne dorim să câștige. Showul a fost incredibil, m-am simțit ca la 12 ani când m-am apucat de dans!”

Prima ediție a competiției Red Bull Dance Your Style în România a fost suținută deGeorge și Kiss FM. Anul acesta, finala competiției Red Bull Dance Your Style se va ține la Johannesburg, în Africa de Sud, pe 4 decembrie 2021, unde cei mai buni dansatori din întreaga lume se vor duela pentru titlul de „Red Bull Dance Your Style Champion”.

Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public. Află mai multe pe redbull.ro/danceyourstyle.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.