De 20 de ani Radio România Cultural „vorbeşte” cu laureaţii Nobel

De 20 de ani, Radio România participă la ceremoniile de decernare a premiilor Nobel din ziua de 10 decembrie, la Stockholm (Suedia) sau la Oslo (Norvegia), acolo unde se acordă premiul Nobel pentru pace.

Şi tot de 20 de ani, Corina Negrea este corespondentul Radio România la Premiile Nobel, singurul jurnalist român acreditat la ceremonii. „Pulsul” evenimentelor este luat direct şi în direct la Radio România Cultural, în transmisiuni directe, interviuri şi reportaje, on air şi online.

Săptămânal, începând din 7 octombrie – ziua în care la Stockholm încep să se anunţe laureaţii acestui an – emisiunea Ştiinţa 360 de la Radio România Cultural va difuza fragmente din interviuri cu câştigătorii anilor trecuţi, dar şi din emisiunile realizate de-a lungul anilor de Corina Negrea.

În aceste două decenii, s-au adunat în fonoteca Radio România, peste 50 de interviuri cu laureaţi ai premiilor Nobel, unii dintre ei având legături şi cu România precum: George Emil Palade, laureat al premiului pentru medicină sau fiziologie în anul 1974, Stefan Hell, laureat al premiului pentru chimie în 2014, ambii născuţi în România sau Gerard Mourou, premiul Nobel pentru fizică pe anul 2018, a cărui cercetare este chiar principiul de funcţionare al laserului de mare putere de la Măgurele, un interviu cu singura femeie laureată a Nobelului în ştiinţe economice, Elinor Ostrom (2009) precum şi ediţii speciale ale emisiunilor de ştiinţă care au reflectat momente unice petrecute de-a lungul anilor în aceste momente de mare sărbătoare.

Acum, la a 20-a aniversare a prezenţei Radio România la Premiile Nobel, vocile câtorva dintre aceste personalităţi extraordinare se vor auzi din nou la Radio România Cultural!

Şi anul acesta, la început de decembrie, oraşul Stockholm va fi din nou în atenţia lumii întregi datorită prezenţei celor 10 laureaţi Nobel ai premiilor anului 2019 pentru chimie, fizică, medicină sau fiziologie, literatură şi ştiinţe economice, protagonişti ai conferinţelor de presă şi ale celor publice care vor avea loc în această perioadă, dar şi ai ceremoniei de decernare a prestigioaselor premii din după amiaza zilei de 10 decembrie. Iar Radio România, prin vocea aceluiaşi corespondent, vă va conecta din nou cu informaţiile şi atmosfera atât de specială din capitalele Suediei şi Norvegiei, acolo unde se decernează premiul Nobel pentru pace.

Pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi pe http://www.radioromaniacultural.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.