DRAGOSTE ȘI MOARTE / LOVE & DEATH, un nou serial creat de David. E Kelley, cu Elizabeth Olsen în rolul principal, din 27 aprilie, pe HBO Max

Din 27 aprilie, Love & Death/ Dragoste și moarte prezintă, pe parcursul a 7 episoade ce vor fi difuzate pe HBO Max, o poveste tragică, inspirată din fapte reale, care a avut loc într-un mic oraș american, în urmă cu peste 40 de ani.

Creat și scris de David. E Kelley, seria limitată Love & Death/ Dragoste și moarte, o coproducție HBO Max și Lionsgate, reunește echipa producătorilor executivi care a adus pe micile ecrane succesele Big Little Lies și The Undoing.      

Fascinat de investigația publicată în 1984 despre o femeie din Texas, Candace “Candy” Lynn Montgomery, David. E Kelley a citit cartea care examinează amănunțit această tragedie – Evidence of Love (2018), scrisă de  Jim Bloom și John Atkinson și a prezentat-o producătorilor de la Blossom Films cu care colaborează – Nicole Kidman și Per Saari (Big Little LiesThe Undoing). Cei trei au decis să adapteze povestea, îndepărtându-se de sfera clasică a unui serial polițist.

Am fost absorbit de personaje și de patologia lor, juxtapusă acestui oraș bucolic, cald și familiar. Totul m-a atras – locul, oamenii și, bineînțeles, complotul nebunesc. Când mă gândesc să fac vreo serie, mă întreb în primul rând „De ce?” Dacă povestea are o intrigă puternică, personajele au potențialul de a distra și provoca, am niște puncte bune de plecare. Mă pot raporta la aceste personaje. Și eu am crescut într-un oraș mic. Am fost la acele biserici, am văzut oameni cântând în coruri și socializând la picnicuri. Am simțit că le cunosc mediul. În același timp, nu știam ce sunt capabili să devină unii dintre ei, în special Candy.”    

David. E Kelley. 

David E. Kelley s-a apucat de scris scenariul în decembrie 2020, cu intenția de a finaliza toate cele șapte episoade de câte o oră, iar Glatter a început să caute locațiile din Texas în mai 2021 și a dat startul filmărilor în septembrie 2021, în zona Austin, la câteva ore distanță de locul în care a avut loc crima în urmă cu 42 de ani.

Pentru Lesli Linka Glatter (producătoare executivă și regizoare a 5 episoade) a fost, în primul rând, necesar un echilibru regizoral între umorul negru din spatele idilei dintre Candy și iubitul ei Andy, crima înfiorătoare, investigația poliției și drama din sala de judecată. Alegerea distribuției potrivite a fost o provocare. Primul nume la care s-a gândit când a citit scenariul a fost Elizabeth Olsen, a cărei carieră „este o combinație interesantă de filme independente provocatoare și proiecte comerciale de succes”, o actriță „incredibil de inteligentă, care vine din teatru și a studiat literatură rusă la NYU”, ideală pentru rolul Candy Montgomery care era „sufletul petrecerilor, dar total diferită în intimitate de ce arăta lumii”.

„Trebuie să apăr orice personaj pe care îl interpretez, dar cu această poveste, a existat provocarea suplimentară de a cunoaște efectul pe care l-au avut aceste evenimente asupra vieții atâtor oameni. Așadar, aproape că trebuie să elimin acea parte a creierului pentru că, în timp ce spunem o poveste adevărată, tot spunem o poveste creativă.”

Elizabeth Olsen.

Pentru rolul lui Allan Gore (soțul lui Betty), Glatter l-a avut în minte pe nominalizatul la Oscar Jesse Plemons (The Power of the Dog), iar pentru rolul soțului inginer al lui Candy s-a gândit la Patrick Fugit (Almost Famous). Actrița nominalizată la Emmy Lily Rabe (American Horror Story) a fost distribuită în rolul lui Betty Gore; actorul nominalizat la Emmy Tom Pelphrey (Ozark) joacă rolul as avocatului Don Crowder care o apără pe Candy. Din distribuție mai fac parte Krysten Ritter (Jessica Jones), Keir Gilchrist (Atypical) și Elizabeth Marvel (Homeland).

Producătorii executivi ai serialului sunt David E. Kelley, Matthew Tinker, Nicole Kidman, Per Saari, Lesli Linka Glatter (care a regizat episoadele 1, 2, 3, 4, 7), Michael Klick, Scott Brown, Megan Creydt și Helen Verno.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.