Hai să ne mutăm cu toții în Grecia

Dacă în România situațiile sunt cum sunt … hai să rupem drumurile bulgarilor în două (oricum sunt de o mie de ori mai bune decât ale noastre) și hai să ne cumpărăm un sat întreg pe care sa-l numim România. Am fost plecat două săptămâni și s-au întâmplat atât de multe încât am zis că am lipsit un an de zile.

Chiar și așa … după o săptămână de readaptare la energia mioritică … gândurile îmi stau tot pe unde mi-au fost picioarele. România-Bulgaria-Grecia. Trei destinații, una mai frumoasă ca cealaltă. Singura problemă este că până ajungi în pradis te apucă bâțu`. Noțiunea de paradis poate să însemne un cu totul alt loc pentru fiecare în parte. Pentru mine, deocamdată, Grecia este cel mai la îndemână paradis. Turcia are un farmec cu totul aparte și nu o pot compara cu Grecia oricât de mult aș găsi asemănări. Cât despre Coasta de Azur sau Costa Brava (și Maresme de fapt) nu mai vorbesc pentru că se mulează destul de bine pe idea de concediu. Singura lor problemă este că sunt destul de departe.

După ce am îndrăznit să calc pe pământ grecesc anul trecut … mi-am promis anul acesta că voi reveni ori de câte ori voi avea ocazia. Detalii tehnice bune despre drumul cu mașina până în Corfu găsiți aici. Mi se pare cel mai bine pus la punct ghid cu mașina până în Corfu numai că aș recomanda alte opriri. În plus față de ghidul recomandat mai sus pentru drumul cu mașina până în Corfu eu aș recomanda mai multe opriri. Prima în Thessaloniki, a doua la Meteora iar la întoarcere vă puteți prelungi câteva zile vacanta în Parga. Merită cu vârf și îndesat.

Povestea este simplă. Oricât de mult am încercat să evit Bulgaria și Grecia pe principiul că toată lumea are ce face sau nu … merge în Bulgaria sau Grecia … odată ajuns la umbra unui măslin e mai greu să uiți prea curând experiența. Mai mult, odată ajuns pe o insulă grecească, nu foarte îndepărtată, este și mai greu să nu îți dorești să vezi și celelalte insule. Chiar dacă diferențele dintre ele nu sunt majore. Am început cu Rhodos și am continuat tot anul acesta cu insula Corfu. După un drum care mi-a picat excelent (lung, drept, lat, fara prea multe localități (doar la bulgari câteva), dacă era noapte nimeream cu mașina fix în mare. Asta pentru că autostrada care coboară de pe dealuri spre Igoumenitsa se termina fix în port.

Din toată experiența pe insulă ne-au atras atenția doi români cărora nu le-au plăcut condițiile de cazare rezervate și au decis să renunțe la rezervare. Fix când au ajuns la destinație după un drum destul de greu. Cum să renunți la cazare fix când ajungi ? Șocant, nu ? E, până la urmă s-a dovedit a fi una din cele mai interesante experiențe, pentru că pe urmă, din ușă în ușă, au văzut mai multe variante de cazare și s-au oprit la cea care le-a plăcut cel mai mult. Evident că și tariful a fost negociat … așa că toată lumea a fost mulțumită. Experiența cu găsit loc de cazare, din ușa în ușa, este pentru unele locuri din Grecia cea mai buna alternativă. Spun asta pentru că am încercat și noi, de două ori această nebunie. Să pleci pur și simplu fără să ști unde dormi diseară. Pentru doi stundeți nu este o problemă așa de mare dar când ai și un voinicel, lucrurile devin mai pretențioase. Din două încercări nouă ne-a mers o singură dată. În Parga. Acolo am găsit foarte mulți oameni deschiși și prietenoși. Atât de prietenoși încât nu apucam bine să întrebăm dacă au camere disponibile că în secunda doi ne invitau, me rugau chiar, să vedem camera pe care ne-o oferă. Tariful ? Negociabil, bineînțeles. În cea de-a doua experiență lucrurile nu au fost atât de prietenoase, așa că am tras următoarea concluzie. Poți să mergi cu banii în buzunar în vacanță la greci dar dacă vrei să te cazezi unde îți place și să obți un tarif bun trebuie să te gândești să stai 7 nopți. Pentru o noapte sau trei … oamenii sunt mai prietenoși doar în locurile în care nu sunt o mulțime de turiști, în locurile mai deosebite. Pentru Parga vă pot recomanda cu încredere Sandras`s Studios. Tot de la ei puteți să închiriați mașini (Budget, Avis, etc) Revenind la drum, dintre cele două alternative de condus prin Bulgaria, seara și ziua, sunt două benefici. Dacă alegi noaptea vei ajunge mai repede ca timp dar rupt de oboseală. Dacă alegi ziua, vezi ajunge mai greu dar ceva mai odihnit. Din cele două variante anul viitor voi alege să merg ziua pentru că nu mă grăbește nimeni să semnez condica în vacanță.

În rest … drum bun și vreme frumoasă.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.