„Harold și Creionul Fermecat” fac magie la cinema

Cam ar fi ca tot ce desenezi să devină realitate? Fascinant și înfricoșător deopotrivă, nu-i așa? I se întâmplă lui Harold, un puști care descoperă că tot ce conturează cu creionul lui mov prinde viață! Să fie un creion fermecat sau doar puterea imaginației? Vedem din 2 august 2024, la cinema, în noul film de aventuri și comedie „Harold și Creionul Fermecat” – prima ecranizare pentru marile ecrane a celebrei cărți pentru copii.

Există o sumedenie de povești, care mai de care mai extraordinare. De obicei, rămân în paginile cărților. Dar uneori, magia devine realitate. 

În 1955 se lansa cartea „Harold And The Purple Crayon”, care avea să fascineze numeroase generații de copii din lumea întreagă. Și iată că, vara aceasta, povestea face iar înconjurul lumii, acum în prima ecranizare pentru marile ecrane – „Harold și Creionul Fermecat”, un film de aventură și comedie pentru toată familia.

Pe când era un puști de-o schioapă, Harold a învățat să-și creeze propriile povești: cu puterea imaginației, orice desena cu creionul lui mov devenea aievea. Mai târziu, Harold îndrăznește să „călătorească” în lumea reală, împreună cu prietenii săi, Elanul și Spinoasa. Trăiește aventura la maxim, își face noi prieteni, se întrece pe el însuși în pozne, dar, când îi ies în cale provocări, descoperă și latura întunecată a realității: atunci când creionul lui fermecat ajunge în mâinile cuiva rău-intenționat, consecințele pot fi dezastruoase, iar Harold are nevoie de toată implicarea și creativitatea prietenilor săi pentru a salva atât lumea imaginată de el, cât și pe cea reală. Dacă va reuși vedem din 2 august 2024, doar la cinema. Aventura se creionează pe marile ecrane din toată țara și promite să încânte cinefilii de toate vârstele!

Producția integrează acțiunea live și conținutul digital, cu efecte spectaculoase. Regia filmului îi aparține brazilianului Carlos Saldanha, dublu nominalizat la Oscar, cunoscut pentru celebrele animații „Ice Age” și „Rio”, iar scenariul este semnat de David Guion și Michael Handelman, după cartea omonimă, scrisă și ilustrată de Crockett Johnson. Producătorul John Davis a mai realizat și filmele „Waterworld” (1995), „I, Robot” (2004) și „Prey” (2022).

Din distribuție fac parte actorii Zachary Levi, Lil Rel Howery, Benjamin Botani, Jemaine Clement, Tanya Reynolds, Alfred Molina, Zooey Deschanel, iar în dublajul în limba română dau voce personajelor Cristi Neacșu, Aris Negoiță, Ionuț Achivoaie, Oana Pușcatu, Mihai Smarandache, Bianca Ilie, Mihai Cheregi, Ana Bianca Popescu, Ioana de Hillerin, Ștefan Velniciuc, Tania Popa, Viorel Ionescu, Carmen Ionescu, Yuna Dodoc, Mihai Niculescu, Mircea Constantinescu, Răzvan Georgescu, Viorel Păunescu, Rareș Prisacariu, Oana Mereuță, Robert Bercu, Matei Tiron, Petru de Hillerin, Nicu Enescu, Geo Morcov și Theodora Stancu. Regia de dialog: Oana Mereuță. Inginer de sunet: Paul Coman.

Producția realizată de Columbia Pictures și Davis Entertainment durează 92 de minute și se adresează audienței generale. Filmul este distribuit de InterComFilm Distribution și va rula pe marile ecrane în format 2D dublat în limba română. Trailerul poate fi urmărit mai jos

Despre Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filială a Sony Entertainment Inc., la rândul ei o sucursală a Corporaţiei Sony din Tokio. Operaţiunile internaţionale ale SPE cuprind: producţia, achiziţia și distribuţia de filme; reţele de televiziune; crearea și distribuţia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii și tehnologii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.sonypictures.com

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având drept obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.