Impresii din cantonament: Prima rachetă

Sărăcuța. Pe scurt cam asta pot să spun despre prima mea rachetă. Era din lemn. Neagră. Din păcate nu a avut viață ușoară cu mine. Pe mâinile cui o fi ajuns … nu știu pentru că după ce am trecut la era carbon … am reunțat la ea. Până atunci și-a făcut treaba cu stoicism și s-a încăpățânat să nu mă lase de izbeliște. Nu mai știu din ce lemn făceau pe vremea aia rachetele dar erau destul de rezistente.

Deși stăpâneam destul de bine tehnica loviturilor și de cele mai multe ori îmi intrau și servele … nu aveam răbdare. Combinat cu un simț autocrticit dezvoltat … am pierdut multe puncte pe seama greșeilor personale. C`așa-i în tenis. Nu poți învinge peretele, nu ? Nu.

Astăzi … nu pot să vă spun cu ce joc pentru că … nu sunt un jucător constant și nu am investit în echipament … Am o pocnitoare de rachetă care să nu îmi facă varză umărul după un set. Mă descurc și asta e tot ce contează, nu ?

Dacă vrei în schimb să te apuci de tenis … nu ar strica să arunci o privire aici. Sunt câteva articole orientative destul de bune. Cât despre tehnici, cum să ții o rachetă în mână, ce priză să adopți etc, cea mai bună recomandare e să te lași pe mâna unui instructor. Părerea mea. Dacă începi cu o tehnică bună îți este mult mai ușor să ai un control pe mingie cât de cât satisfăcător. Nu vorbesc despre a plasa mingiile în diferite locuri din teren la cerere că deja vorbim de avansați.

În rest … fiecare turneu este un examen de maturitate. Nu am trecut prin multe pentru că m-a luat valul sporturilor în altă direcție și am rămas doar cu ce am învățat. Să arunc mingii peste fileu la cerere. Aici m-am oprit. Mai departe … să vedem pe cine prind în weekend la Cupa Bloggerilor la Tenis peste fileu.

Mai multe informatii despre Cupa Bloggerilor la Tenis gasiti pe hastagul #jucamtenis, sau aici(event pe facebook).

Evenimentul este gandit si implementat de Adi Toca (www.treizecizero.ro) si Radu Restivan (www.radurestivan.ro). Sponsorii acestui eveniment sunt: Aqua Carpatica, Isostar, Nike, Staropramen, Tenis Mall

Sursa foto.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.