Inscrieri deschise pentru rezidenta de dezvoltare de scenarii New Draft #3

Asociatia Culturala Control N da startul inscrierilor la a treia editie a New Draft. Rezidenta de dezvoltare de scenarii dedicata proiectelor din Romania si Republica Moldova se adreseaza regizorilor si scenariștilor, proaspetilor absolventi de facultati de profil si autorilor din medii conexe, cu proiecte in faza de inceput. 

Editia din 2024 a New Draft va avea aceeasi structura, desfasurata pe trei luni de training asistat (din iulie pana in octombrie), impartita in trei perioade de lucru intens, pentru dezvoltarea a 12 scenarii de lungmetraj. Daca primele doua editii s-au desfasurat exclusiv online, editia a treia a New Draft vine cu o schimbare importanta: intalniri fizice, in Bucuresti, pentru doua dintre cele trei perioade de lucru. 

Prima sesiune dedicata intalnirilor de feedback, atat in grup cat si one to one, se va desfasura fizic intre 29 iulie si 2 august. Cea de-a doua serie de intalniri (28 – 30 august) va fi online, iar participantii vor avea oportunitatea de a primi feedback de la producatori de film si membri importanti ai industriei cinematografice romanesti. In cea de-a treia sesiune de lucru (23 – 27 septembrie) participantii si trainerii se vor intalni fizic pentru a finaliza lucrul la proiecte si pentru a pregati pitch-ul programat pentru luna octombrie. 

Dacă onlineul a functionat perfect ca urmare a perioadei de pandemie, totusi el nu se compară cu beneficiile aduse de intalnirile in format fizic, ce invita o comunicare mai deschisa si onesta. Lucrul la scenarii porneste de la omul care le scrie. O rezidenta in format fizic va permite mereu o mai buna intelegere a omului din spatele proiectului. Ne bucuram enorm ca am reusit sa facem asta. In plus, continuam parteneriatul cu CNC Moldova si asteptam si anul acesta proiecte din Republica Moldova. Combinatia aceasta de sensibilitati s-a dovedit extrem de fertila anul trecut si speram sa putem repeta experienta

Spun cele trei trainere ale proiectului: Oana Rasuceanu (scenarista, regizoare si consultanta de scenarii), Ana Agopian (scenarista si regizoare de film, consultanta de scenarii) si Craita Nanu (selectionera, curatoare de film si consultanta de scenarii).

Rezidenta New Draft, program organizat de Control N si co-finantat de Asociatia Fondului Cultural National (AFCN), dezvolta 12 proiecte de lungmetraj, trecandu-le prin mai multe drafturi de treatment si finalizand cu un dosar de pitch pregatit să plece către producatori sau concursuri pentru fonduri. Participantii vor avea parte de feedback, atat in grup, cat si one to one, vor rescrie intre sesiunile de lucru, totul pentru a-si dezvolta propriul proiect, dar si capacitatea de lectura si analiza a unui scenariu. La finalul celor trei luni, proiectele vor fi prezentate intr-un pitch live in fața unei audiente formate din producatori si membri ai industriei cinematografice autohtone.

New Draft nu percepe taxe de inscriere sau participare. 

Deadline pentru depunerea documentelor: 26 mai 2024.

Detalii despre dosarul de aplicare si documentele necesare, dar si calendarul complet al proiectului pot fi consultate pe site-ul Asociatiei Control N – https://www.controln.ro/asociatia-culturala/workshop-uri/new-draft/.

New Draft, rezidenta de dezvoltare de scenarii, este un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural Naţional (AFCN).*

*Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

New Draft #3

Organizat de Control N si co-finantat de Asociatia Fondului Cultural National* (AFCN). 

Parteneri: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” (UNATC) si Centrul National al Cinematografiei din Republica Moldova

Parteneri media: Happ.ro, Liternet, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Golan

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.