Noul Gmail de la Google

ȘTIRE

Gigantul Google a anunţat oficial lansarea pentru toţi utilizatorii a noii variante a serviciului său de email, Gmail.

Anunţul, postat pe blogul companiei, vine după ce în luna iulie a acestui an, google a oferit o scurtă prezentare despre cum va arăta noul serviciu de email.

Din vară şi până la lansarea propriu-zisă, tehnicienii de la Google au adus îmbunătăţiri versiunii prezentate în iulie.

Compania a anunţat că în cel mai scurt timp, toţi utilizatorii vor putea trece la noua interfaţă a contului lor de Gmail, prin simpla alegere a acestei opţiuni din colţul dreapta jos a paginii de email.

Conversaţii „raţionalizate”

Printre noutăţile pe care le aduce noul serviciu de mesagerie electronică de la Google se regăseşte funcţia de conversaţii „raţionalizate”.

Prin această funcţie mesajele pe care un utilizator le primeşte pe adresa sa au pe lângă subiect şi primele propoziţii din cuprins.

De asemenea, în adresa de email mesajele sunt însoţite şi de fotografia de profil a utilizatorului de Gmail.

Un alt aspect important al felului în care arată noul Gmail este legat de posibilitatea de a selecta între mai multe profile.

Cu ajutorul a trei opţiuni, „Comfortable”, „Cozy” şi „Compact”, utilizatorii pot alege între dimensiunea fontului mai mică sau mai mare sau a elementelor care să fie vizibile pe pagină.

A patra opţiune, „Manual”, lasă la latitudinea fiecărui utilizator să îşi configureze singur felul în care arată mailul.

Această opţiune poate fi accesată din secţiunea de „Settings”, setări a meniului de afişare (display options).


De asemenea, tot la capitolul de aspect vizual, noua versiune a serviciului Gmail oferă posibilitatea utilizatorilor să aleagă între mai multe teme care au fotografii în colaborare cu portalul iStockphoto.


Navigare şi căutare mai uşoară

O altă nouătate importantă adusă serviciului de email, Gmail, este posibilitatea de a naviga în interiorul căsuţei de email mai rapid prin gruparea informaţiilor prezente pe coloana din stânga.

Potrivit Google, felul în care sunt prezente informaţiile pe coloana din stânga a căsuţei de email, pot fi modificate după bunul plac.

Poţi să păstrezi la vedere doar acele căsute care te interesează, precum chatul sau dosarele create, sau poţi să le aloci un spaţiu mai mic sau mai mare pe ecran în funcţie de importanţa acordată.

O altă funcţie îmbunătăţită a noii versiuni de Gmail este cea a căutării în interiorul căsutei de mail.

Filtrele de căutare detaliată sunt prezente acum prin simpla apăsare a săgeţii din dreapta din bara de căutare, fără să mai fie nevoie de deschiderea unuei noi pagini de internet.

Dacă noile schimbări aduse serviciului de email oferit de compania Google nu vă sunt pe plac şi doriţi să reveniţi la versiunea anterioară, în colţul din dreapta al ecranului puteţi accesa vechea variantă a căsuţei de email.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.