O poznă

Legăturile mele cu fotografia, cei drept nu profesională, au început de mititel. Colegii din şcoala generală cred că mă ştiu drept fotograful clasei :)) S-ar putea să mă înşel mai ales că nu am avut încă acea reuniune la x ani de după.

Ca să fiu şi mai sincer … nu acesta a fost primul contact cu un aparat foto.

Acest lucru s-a întâmplat la o vârstă mult mai fragedă … de care îmi aduc aminte greu.

Dar … să trecem la lucruri mai actualte pentru că după mulți ani de săpuneală am ajuns să aleg Nikon în loc de Canon. Şi sunt mai mult decât mulţumit.

Nu o să intru în detaliile legate de ce e mai bun Nikon decât Canon şi invers pentru că ar însemna să îmi pierd vremea aiurea. Las aceste discuţii pentru cei care încă nu s-au hotărât cu ce aparat să facă o fotografie. Eu unul am trecut de acest capitol.

Am şi acum un Canon S3IS funcţional acasă dar … după ce am avut pe mână un D60 pentru o săptămână la Veneţia … m-am îndrăgostit pe loc. Deci … cred că se înţelege de ce am ales Nikon.

De când îl am … un D90 … cred că l-am sucit pe aproape toate feţele şi încă nu m-am plictisit să tot încerc diferite lucruri cu el. Știu că nu mai este de actualitate aparatul .. dar nu știu cum se face că îl tot văd pe unde merg.

Cam tot ce am poznat … se vede pe aici.

Pe vremea când am cumpărat eu jucăria … nu am avut ocazia să particip la cine ştie ce concursuri de fidelitate din partea Nikon, doar pentru simplu fapt că am cumpărat un produs Nikon.

Acum în schimb, dacă ai cumpărat un produs Nikon din gama aparatelor foto DSLR, Nikon COOLPIX, Nikon 1 V1 sau Nikon 1 J1 … poţi câştiga chiar şi o Toyota Auris. Frumos, nu ? Pe lângă maşinuţa asta mai poţi câştiga în cadrul promoţiei “Câştigă din pasiune” cu Nikon, de la F64, un voucher de 500 de lei sau o cană în formă de obiectiv Nikkor.

Regulile sunt destul de simple dar toată joaca ţine până pe 15 mai … deci ar cam trebui să te grăbeşti, altfel … pleacă altcineva cu maşina amintită mai sus prin intermediul celor de la F64.

Acum, după ce te vezi cu minunăţia dorită … inevitabil o să îţi zboare gândul către o capcană clasică din fotografie. Să fac bani din fotografie. Fantastic! Sună la fel de frumos ca făcutul banilor din blog :))

Fiecare are dreptul să încerce. Un pont bun ar fi să te legi de un moment social important.

Dar până să ai prima expoziţie reală … mai bine încearcă una online aici şi vezi ce zic oamenii de pe acolo. Pe urmă cred că poţi să vezi singur cam cât de mult să te întinzi şi în ce direcţie. Mai mult … cică dacă îți faci galeria asta online intri automat în tragerea la sorți pentru trei premii.

REferitor la sfaturi … cred că cel mai bun sfat pe care l-am primit de la `bro a fost „înainte să îţi cumperi un DSLR gândeştete ce vrei să faci cu el”. Iar de aici a pornit o întreagă poveste …

Legat de galeria virtuală de mai sus … eu unul m-am amuzat copios pe seama lingușelilor personajelor din prezentare … Bine că nu am apucat să îmi deschid vreo galerie reală că …

Oricum … merită încercată aplicaţia pentru că te pune în faţa unei dileme. Care sunt acele 6 fotografii, din tonele de „jpeguri” de prin calculator, pe care le-ai pune pe pereţi la o expoziţie. Dificilă alegere.

În loc de final îți mai spun doar că … am scris din nou la îndemnul blogal initiative din motive lesne de înţeles, nu ? :))

Dacă te ţine … scrie şi tu.

Eu oricum trebuie să le fac din nou o vizită celor de la F64 pentru că iarăși mi-am pierdut ocularul de la aparat … De data aceasta prin Tunisia. Bine că nu este scump.

PS: Acest post face parte din promoția “Câștigă din pasiune” cu Nikon.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.