OPȚIONALUL DE FILM

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov. 

OPȚIONALUL DE FILM a fost inițiat de Asociația Enkidu în contextul în care comunitățile mai mici din România se intersectează foarte rar, spre deloc, cu filmul pentru copii. Producția acestui gen cinematografic în România este extrem de slab reprezentată. În ultimii 30 de ani au fost doar patru producții de film de lung metraj pentru copii.

Numărul de cinematografe e în continuă scădere. România e țara cu cel mai mic număr din Europa. Din cele 874 de sali existente, înainte de 1989, au rămas mai puțin de 15 (cu exceptia celor din mall-uri) într-o țară cu peste 17 milioane de locuitori. Proiecțiile din cadrul programului vor fi făcute în spații neconvenționale folosind aparatură de sunet și de proiecție profesionale.

Filmele incluse în program ating problemele curente ale acestei generații- bullying, valoarea banilor, importanța familiei, eroi care isi ating obiectivele, puterea de a-ți urma visurile. Proiecțiile sunt precedate de prezentarea filmului cu noțiuni specifice artei cinematografice și urmată de discuții cu participanții.

În cadrul programului se lansează și platforma de streaming euyouth cinema: Green deal cu producții de film și informații relevante despre mediu. Profesorii și copiii vor fi înscriși gratuit, învata cum sa o folosească și, pornind de la metoda de lucru din cadrul programului OPTIONALULUI DE FILM, vor putea sa susțină cursuri având acces la materiale traduse în limba română, realizate de specialiști europeni din domeniul educației.


OPȚIONALUL DE FILM este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, Ambasada Danemarcei, Studio Set, Norway Film Institut, Swedish Institut, parteneri media: Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, CineGhid, LiterNet, Aarc, Cinematour, Cinemaframe, movienews.ro, cinemagia. 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.