PARTY: Premieră la unteatu și debut al platfomei Incipient

Incipient – platforma de teatru emergent, anunță premiera primului spectacol produs în laboratorul să de creație. PARTY va avea parte de 3 prime întâlniri cu publicul pe 15, 18 și 19 septembrie, la unteatru.  Piesa, semnată de Tom Basden, pusă în scenă de regizorul Alin Uberti, explorează subtilitățile relațiilor umane, dezvăluind efectele comice generate de dezinformare și naivitate. 

Premiera spectacolului marchează începutul colaborării dintre Incipient și unteatru – spațiu care va găzdui nu doar viitoarele reprezentații ale spectacolului, ci și activitatea Incipient, care va include producții, ateliere și alte activități de creație și expresie, gândite să promoveze o nouă generație de artiști autohtoni. 

PARTY, primul spectacol produs de Incipient, îi aduce pe scenă pe: Bogdan Iancu, Vlad Pânzaru, Luca Rădulescu, Kiki Simion, Alexandra Oiște și Tiberius Zavelea. Luca Rădulescu semnează asistența de regie în montarea textului tradus de Răzvan Mîndruță. Scenografia îi aparține lui Cosmin Stancu.

Primele reprezentații vor avea loc la unteatru, în datele 15, 18 și 19 septembrie, de la ora 18.00 și 20:30.  Accesul este liber în limita locurilor disponibile de la ora 18:00. Link rezervări: https://forms.gle/kxQPPAm7T8uGBCjN7. Pentru reprezentațiile de la ora 20:30, biletele sunt disponibile pe https://eventbook.ro/theater/bilete-party

Despre Incipient

Incipient a început ca o platformă pentru teatru emergent, în mai 2023, oferind suport pentru explorare și dezvoltare a unor voci artistice noi și autentice din spațiul independent. Proiectul urmărește acoperirea mai multor arte, facilitând contexte pentru ca mai mulți tineri creatori să își facă vocea auzită. 

Despre regizorul Alin Uberti

Alin este regizor și dramaturg. A absolvit UNATC în 2020 și Universitatea de Arte, Târgu-Mureș în 2022. Acum studiază regie de film, tot la UNATC. E prima oară când montează o comedie.

Despre unteatru

Un proiect independent lansat în urmă cu 12 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În 2020 s-a lansat platforma VoD unteatru cinematic, o scenă virtuală care oferă spectatorilor ocazia de a urmări spectacole independente online, oricând, de oriunde. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.


PARTY este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, evidențiind importanța și sprijinul acordat artei emergente și inovatoare. Cu toate acestea, proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național, care nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul și interpretarea proiectului sau a rezultatelor sale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.