Pitch, please! Încep înscrierile pentru atelierul Animest dedicat proiectelor de film animat

Vești bune pentru regizorii și producători de film de animație din România și Republica Moldova! Până pe 10 septembrie, proiectele de animație vo părăsi sertarul cu idei pentru a se înscrie în programul de dezvoltare Pitch, please!. Devenit deja o tradiție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest, concursul de proiecte ajuns la cea de-a 5-a ediție le oferă creatorilor șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist, dar și ocazia de a parcurge pașii importanți în pregătirea pentru participarea la un pitch.

Drumul unui film de animație din faza de idee și până la proiecția lui pe marele ecran reprezintă o adevărată provocare pentru creatorii din domeniu. În dezvoltarea unei producții de animație, atragerea partenerilor reprezintă una dintre cele mai importante etape. La cea de-a 18-a ediție, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest își continuă misiunea de a susține și încuraja producția autohtonă de film de animație, oferind creatorilor din domeniu instrumentele necesare dezvoltării proiectelor de gen. 

Până pe 10 septembrie, creatorii de film de animație sunt invitați să se înscrie la atelier, trimițând organizatorilor un email cu subiectul „Pitch, please!” la [email protected]. Vor fi considerate eligibile doar aplicațiile care vor include următoarele documente, atașate în limba engleză:

– sinopsisul proiectului

– propuneri de artwork și character design, opțional storyboard

– CV-ul aplicantului / aplicanților

– showreel-ul sau portofoliul regizorului

Înainte de întâlnirea cu juriul, reprezentanții proiectelor selectate vor beneficia de un program de pregătire, începând cu data de 5 octombrie. Dan Panaitescu și Cristian Pascariu, cei doi traineri ai ediției, vor oferi mentorat și consultanță participanților, sprijinindu-i în vederea susținerii prezentării, din punct de vedere al scenariului și al dezvoltării creative și tehnice a proiectului. Nu se percepe taxă de înscriere, iar toți participanții selectați vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 18-a ediții Animest (6-15 octombrie 2023). O condiție importantă de participare este disponibilitatea regizorilor și a producătorilor în perioada 5-15 octombrie, perioada în care va avea loc pregătirea proiectelor, prezentarea lor în fața juriului și programul de masterclass-uri.

Toate proiectele selectate în etapa finală vor primi feedback și recomandări din partea celor trei membri ai juriului, pe care creatorii filmelor îi vor întâlni la pitch, pe 12 octombrie. Proiectul câștigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor și producător la Rise & Shine Animation Pitching Lab 2024 – un atelier internațional de dezvoltare de proiecte de film animat, organizat în doua module.


Pitch, please! este un proiect organizat de Asociația Animest cu sprijinul Rise&Shine, derulat în cadrul Festivalului Animest, care e co-finanțat de Programul MEDIA al Uniunii Europene și de Administrația Fondului Cultural Național. Animest.18 este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului de finanțare „București acasă” 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Partener: Centrul Național al Cinematografiei

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.