Prioritatea din trafic ține și de bunul simț

Probabil că mulţi dintre voi alergaţi dimineaţa prin trafic și și mai probabil că mulți vă împiedicați la un moment dat de taximetriști. Nu ai ce să le faci. Sunt inevitabili. Ce faceți în momentul în care vă taie calea ? Îi înjurați ? Sau îi lăsați pur și simplu să treacă.

Până să îmi iau permisul de conducere am mers și eu destul de mult cu taxiul prin București și nu numai. `Ce vremuri. Ce oameni. Adevărați comentatori sociali, nu ca … să nu dăm nume că nu e frumos (deși ce fac unii numai frumos nu este). Dacă aveai nevoie să fi la curent cu ceva anume, ei știau tot. Era imposibil să îi surprinzi cu vreun subiect anume.

După ce mi-am luat permisul de conducere am rupt această legătură urbană și la început mai că nu îi luam pe sus. Asta până să îmi aduc aminte de micile discuții de care vă spuneam puțin mai sus.

Am renunțat de mult în a mai strânge din dinți la vreo manevră a lor surpriză prin trafic și cred că totul se datorează unui sfat pe care l-am primit mai demult. Vei fi un șofer bun în momentul în care vei conduce atât de bine încât vei fi atent la ce se petrece în jurul tău astfel încât să vezi ce vrea să facă celălalt din trafic. Cu acest sfat am evitat multe momente nedorite … dar m-a făcut să am un oarecare respect în trafic pentru taximetriști. Sună fix ca o nucă în perete dar ca să mă înțelegeți vă spun doar atât.

Locul lor de muncă este în trafic. Dacă nu ajung în timp util … își pierd o pâinea de pe masă (la propriu). Nu am făcut taximetrie dar … nu cred că ai nevoie de o astfel de experiență pentru a înțelege acest lucru.

Ca să nu ne lungim revin și întreb. Chiar este foc și pară dacă cedezi prioritatea din coloană unui taximetrist ? sau de pe o străduță lăturalnică ? Nu cred! Nu îți pică nimic dacă aplici regula fermoarului când benzile se îngustează.

În schimb … pentru că fiecare pădure are uscăciuni … nu pot să îi înțeleg pe unii dintre taximetriștii care nu sunt la fel de amabili când vine vorba de făcut loc pentru a trece o ambulanță.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.