SalamWorld.com, Facebook-ul musulman

Un grup de oameni de afaceri musulmani a anunţat lansarea unui site internet de socializare de tip Facebook, la începutul anului 2012, care se va adresa unui public musulman.

Partea suculentă este … numele. Adresa siteului este SalamWorld.com. Poftă mare !!!

Ahmed Azimov, vicepreşedintele societăţii care a creat site-ul www.SalamWorld.com a spus că obiectivul principal este „de a uni tineretul musulman pentru a împărtăşi o viziune comună dar şi sfintele valori ale islamului, în încercarea de a nu difuzeza informaţii nesănătoase”.

Având sediul principal la Istanbul, antene la Moscova şi Cairo şi coordonatori în 30 de ţări, site-ul, ale cărui prime teste de difuzare vor avea loc la începutul anului 2012, vizează un public-ţintă de 50 de milioane de utilizatori în maximum trei ani. Încă o dată, POFTĂ MARE!

Mai mult, Ahmed Azimov a indicat că, „acest proiect îşi propune să creeze o reţea fără texte prohibite de religie. Pentru a reuşi aceasta, vom avea o echipă mare de moderatori şi vor exista filtre”.

De asemenea, vicepreşedintele societăţii care a creat site-ul a declarat că mizează pe utilizatori pentru a se modera ei înşişi şi pentru a filtra textele care vor fi difuzate”

În afară de textele difuzate de utilizatori, site-ul va propune diverse servicii pentru musulmani, precum ghiduri ale oraşelor, care să permită reperarea moscheilor şi magazinelor cu produse hallal, un serviciu de învăţământ de la distanţă şi un sistem de consultaţii pentru probleme teologice şi familiale.

Omul de afaceri rus, originar din Daghestan a adăugat că „în acest moment, suntem preocupaţi de achiziţionarea unor enorme resurse documentare islamice pe internet pentru a le pune la dispoziţie prin reţeaua noastră”.

Printre alte planuri ale societăţii figurează şi crearea unei enciclopedii online, „un fel de Wikipedia islamică”, a adăugat Ahmed Azimov.

El a evitat să precizeze însă detalii despre finanţarea proiectului.

„Avem bani, nu avem probleme de acest gen”, a răspuns Ahmed Azimov, indicând totuşi că investitorii sunt „un grup de oameni de afaceri din lumea musulmană”.

La prezentarea video a reţelei sociale au luat parte aproximativ 150 de ziarişti din ţările musulmane.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.