TIFF prezintă „Cinema sub clar de lună“ la București, pe Calea Victoriei

Filme de la ediția din acest an a TIFF, dar și alte pelicule premiate vin la București într-un spațiu central inedit, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la „Cinema sub clar de lună“.

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, vinerea, sâmbăta și duminica, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară. 

Bucureștenii vor putea vedea, între altele, filmele care vor deschide și închide TIFF-ul de anul acesta, pe cele care vor primi Trofeul Transilvania și Premiul Publicului, dar și lungmetraje din diverse secțiuni ale festivalului, plus alte titluri europene premiate sau cu succes la public. 

„Cinema sub clar de lună“ se deschide vineri, 7 august, cu La Belle Époque / Cei mai frumoși ani, filmul de deschidere al ediției din acest an a TIFF, o comedie franțuzească plină de dragoste, nostalgie și umor, avându-i în rolurile principale pe Fanny Ardant, Daniel Auteuil și Guillaume Canet. Al doilea film, care va fi proiectat sâmbătă, 8 august, face și el parte din programul TIFF de anul acesta: drama The County / Ținutul, cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grímur Hákonarson, premiat la TIFF în urmă cu câțiva ani pentru Rams / Despre oameni și oi. Iar duminică, 9 august, bucureștenii vor putea vedea, în același timp cu spectatorii din Piața Unirii din Cluj, filmul de închidere al ediției din acest an a TIFF, Effacer l’istorique / Delete History, o comedie franceză premiată cu Ursul de Argint la Berlin.

Proiecțiile vor continua în fiecare weekend, până pe 27 septembrie, cu câte un film pe seară, de vineri până duminică. Filmele încep la ora 21:00, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

„Cinema sub clar de lună“ este un proiect al Asociației Festivalul de Film Transilvania (AFFT) și vine în întâmpinarea cinefililor, oferindu-le posibilitatea ca, până la deschiderea sălilor de cinema, să vadă filme pe ecran mare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.