TÓTEM se vede în avanpremieră în competiția Bucharest International Film Festival 

Proiecțiile vor avea loc în prezența regizoarei Lila Avilés pe 19 și 21 septembrie

TÓTEM, cel de-al doilea lungmetraj al regizoarei Lila Avilés, se află în selecția oficială a celei de-a XIX-a ediţii Bucharest International Film Festival (BIFF), secțiunea competițională. Proiecțiile filmului vor avea loc la Cinema Union, pe 19 și 21 septembrie, în prezența regizoarei care va răspunde, la final, întrebărilor din partea publicului. Biletele pot fi deja achiziționate online: https://bit.ly/Totem_BIFF 

O dramă de familie „prezentată cu eleganță și profunzime” (Screen Daily), TÓTEM este, în esență, un film despre viață și întrebările dificile în fața cărora suntem puși. Sol, în vârstă de șapte ani, petrece o zi în casa bunicului ei, ajutându-și mătușile să organizeze o petrecere pentru tatăl ei. Pe măsură ce ziua trece, o atmosferă ciudată și haotică pune stăpânire pe ceea ce se întâmplă, sfărâmând legăturile care țin o familie împreună. 

„TÓTEM se regăsește în competiția BIFF 2023 datorită delicateței sale, este un film extrem de sensibil, este povestea tristă a unei familii, o poveste care se desfășoară într-o singură zi, într-un singur loc. Suntem onorați că regizoarea Lila Avilés va fi la prezentă la festival și ne va povesti personal cum a construit acest film intimist, simplu și tulburător, într-un dialog deschis cu publicul prezent la proiecțiile din 19 și 21 septembrie.”

Dana Dimitriu – Chelba, Director Bucharest International Film Festival. 

Competiția BIFF 2023 reunește 7 titluri îndrăznețe, care s-au aflat deja în atenția a numeroase festivaluri de film internaționale – Berlinale, Cannes, Rotterdam, Sundance, Locarno. Festivalul se va desfășura în București, în perioada 15 – 22 septembrie, și include în program o gamă variată de filme, structurate în 5 secțiuni. 

Lila Avilés a devenit cunoscută cinefililor pentru lungmetrajul ei de debut, The Chambermaid / La Camarista, ales să reprezinte Mexic la Premiile Oscar, în 2020. Filmul a fost extrem de bine primit de critica internațională, fiind invitat la peste 60 de festivaluri din întreaga lume. Lila este și co-fondatoarea propriei companii de producție de film, Limerencia Films.

TÓTEM a avut premiera internațioanlă anul acesta la Berlinale, unde a făcut parte din competiția oficială și a obținut Premiul juriului ecumenic. În România a fost vizionat în premieră la Transilvania International Film Festival, în cadrul secțiunii EducaTIFF. Filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 13 octombrie, distribuit de August Film.


TÓTEM este o coproducție Mexic, Danemarca, Franța la care au luat parte companiile de producție Limerencia Films, Laterna, Paloma Productions și Alpha Violet Production.

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, Observator Cultural, Zile și Nopți, Cinemap, IQAds, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam


Mai multe pe pagina de Facebook precum și pe pagina de Instagram.

Mai multe informații: https://augustfilm.ro/ 

Bilete proiecții în cadrul BIFF: https://bit.ly/Totem_BIFF

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.