Tu câte coate dai pe minut la cumpărături ?

Pornind de la întrebarea din titlu, una destul de „şugubeaţă”, zic eu, în ultimii ani şi inspirat din viaţa de zi cu zi de cumpărător normal, sunt curios cât de important este locul din care vă aprovizionaţi frigiderele şi dulapurile cu „de`ale gurii”.

Nu de alta dar se apropie cu paşi repezi sărbătorile şi … `moşu bate la uşă …

Când eram mai mic, singurele locuri pe care le aveam la dispoziţie erau tradiţionala piaţă şi magazine mici, gen „de cartier”.

În schimb, de prin 2000 încoace (mă simt bunic deja), de când au tot răsărit supermarketurile şi alte super-magazine de acest gen, lucrurile par mult mai uşoare. De multe ori mai ieftine decât „la colţ”.

Dar, ai timp de tocat printre rafturile supermarketurilor ? Până ajungi, până termini de adunat produsele în coş, coate, prinde promoţia, vezi să nu fie chiar primul produs de pe raft care îl freacă toată lumea s.a.m.d.

Dacă la începutul anilor 2000 puteai număra supermarketurile pe degetele de la o mână, iar piaţa cerea mai mult … acum ai pe alese.

Revenind la întrebare … câte coate dai pe minut la cumpărături ? Eu folosesc direct căruciorul. Mă ajută mult la „impulsionat”.

Dar când nu ai cărucior … ce faci ? Mai bine spus … unde preferi să îţi aprovizionezi frigiderul ? De la piaţă? Supermarket? Sau magazinul de la colţ? şi DE CE ? Măcar la supermarket te ajută mult căruciorul ăla.

Sunt convins că în timp fiecare dintre noi şi-a format un obicei de a merge la cumpărături în acelaşi supermerket şi NU în celălalt capăt al oraşului, aşa cum este pentru mine Vitantis (Carrefour), despre care am auzit de ceva vreme că se mândreşte că are „Cele mai mici preturi din cartier”. [`felicitări].

Sincer, nu am verificat. Poate o fi aşa, poate nu. Nu locuiesc în cartierul respectiv. Ideea e că sunt un client al reţelei de magazine din simplul motiv că este mai aproape de zona în care locuiesc şi … atenţie … accesul cu maşina este mai bun. Evident că şi preţurile contează dar cel mai mult, pentru mine cel puţin, contează calitatea. Prefer să dau un ban mai mult pe un produs mai bun decât pe …

Pentru că se apropie toamna şi fiecare magazin iese cu oferta proprie … cei de la Vitantis au în această toamnă o roată de câştiguri, detalii aici.

Acum, şmecheria cu roata, cred că o ştim prea bine. Slabe şanse să nimerească cineva prea curând „Marele Premiu”. Nu cunosc foarte bine regulamentul dar cred că ai o singură încercare per bon. Deci, cu cât mai multe bonuri … mai multe şanse de câştig. O altă idee la care dacă îţi pui mintea … blochezi tot magazinul.

Dar … să revenim cu picioarele pe pământ. Cu internetul sub nas, unde poţi compara miliarde de produse, produse care îţi ajung la uşă fără să ieşi din casă şi cu super-magazine pe alese … ai merge până în capătul celălalt al oraşului pentru un magazin ? un brand ? Eu, nu! Pentru un preţ mai bun, da!

Din fericire, zona în care locuiesc s-a schimbat mai mult decât mă aşteptam … so me happy.

Dacă te interesează în schimb un voucher de 780 de lei şi alte 2 vouchere la House of Art sau Fox din cadrul Vitantis … detalii găseşti aici.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.