Leyah duce mai departe magia cinematic pop-ului – Turneul „Cinestezia” ajunge în și mai multe orașe din România

După o primă parte care a adus un val de emoție și entuziasm în rândul românilor, turneul național „Cinestezia” continuă cu opt noi orașe. Leyah, împreună cu alți 6 muzicieni – cvartetul Symphactory, secție ritmică și bas – va transforma din nou scena într-o experiență sonoră și vizuală captivantă. În mai puțin de jumătate de an, „Cinestezia” ajunge în 15 orașe – un parcurs impresionant pentru un artist independent care deschide noi drumuri pentru stilul cinematic pop în România.

Spectacolul este conceput și compus integral de Leyah, pioniera stilului cinematic pop. Toate melodiile prezentate în turneu sunt creațiile sale originale și îmbină muzica de film cu influențele pop și orchestrațiile clasice. 

Programul concertelor

  • 24 aprilie – Bistrița, Palatul Culturii
  • 26 aprilie – Deva, Teatrul de Artă
  • 27 aprilie – Târgu Jiu, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu
  • 8 mai – Reșița, Teatrul de Vest
  • 9 mai – Petroșani, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu
  • 16 mai – Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely
  • 6 iunie – Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca
  • 7 iunie – Târgu Mureș, Teatrul Național

Turneul „Cinestezia” a debutat în toamna anului trecut cu o serie de concerte care au redefinit experiența live din România, aducând pe scenă un mix inovator între muzica de film, pop și orchestrații clasice, completat de proiecții cinematografice. Publicul din Craiova, Brașov, Piatra Neamț, Pitești, Galați, Ploiești, Râmnicu Vâlcea și București a trăit o experiență unică, o călătorie emoțională unde muzica devine punte între vis și realitate.

„Prima parte a turneului mi-a arătat cât de mult contează această muzică pentru oameni. Am fost impresionată de cât de multe mesaje am primit, de cât de mulți mi-au spus că își doresc să trăiască experiența „Cinestezia” și în orașele lor. Muzica cinematic pop nu este doar pentru un public restrâns, ci pentru oricine simte, visează și se lasă purtat de sunet. Această a doua parte a turneului este răspunsul nostru la toate aceste cereri – o promisiune că vom duce emoția mai departe, acolo unde ne așteaptă oameni care vor să simtă magia muzicii în felul lor”, spune Leyah

Când muzica dă glas artei: turneul continuă alături de campania „Cine sunt iele?”

Turneul „Cinestezia” nu aduce doar muzică, ci și povești neștiute. Odată cu această nouă etapă, Leyah continuă și campania „Cine sunt iele?” – o inițiativă care aduce la lumină femeile mai puțin cunoscute din lumea artei și culturii românești. Oricine poate nominaliza o astfel de femeie completând formularul online disponibil aici: https://shorturl.at/gUhQA.

Biletele pentru concertele „Cinestezia” sunt disponibile pe iabilet.ro, cât și pe site-urile teatrelor și la agențiile lor de bilete. 

Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Partener de mobilitate: Autonom

Partener creativ: H3

Partener media: Magic FM

***

Despre Leyah

Leyah (Magdalena Diana Marica) este compozitoare, cântăreață și pianistă, primul artist din România care aduce stilul cinematic pop pe scena națională. Crescută în Craiova și formată sub influența muzicii clasice, Leyah a început studiul pianului la doar 5 ani, iar în 2021 a început să exploreze zona muzicii cinematice. În 2024, a susținut primul său turneu, „Cinestezia”, o experiență muzicală unică, ce îmbină emoția muzicii de film cu sensibilitatea pop. De-a lungul carierei, a participat la evenimente importante precum Eurovision, Festivalul George Enescu și Romanian Creative Week. Mai multe informații pe: www.leyahmusic.com

Despre BRD

Turneul „Cinestezia” este sprijinit de BRD Groupe Société Générale, o instituție dedicată susținerii tinerilor creatori și promovării culturii, prin inițiativele sale unice. Este singura bancă care are o fundație culturală – Fundația9, propriul centru cultural – Rezidența9 și revista culturală Scena9, una dintre cele mai relevante publicații de jurnalism din România de astăzi.

BRD crede că lumea de mâine poate fi mai bună dacă investim azi în liderii și în proiectele noii generații de creatori, oferindu-le programe și platforme de afirmare și aducând mai aproape publicul de creația artistică. Cultura ne deschide – mintea, sufletul, imaginația, ne ajută să explorăm lumi diferite, să îi descoperim și îi înțelegem mai bine pe ceilalți, dar și pe noi. Cultura este, până la urmă, un laborator în care ne putem imagina oricând ce-ar fi dacă… Lumi mai bune, lumi alternative, viitorul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.