Manual de părinte

parinti buniAcum ceva timp v-am povestit o fărâmă din viaţa mea. Am facut acest lucru pentru că sunt părinte și cred cu tărie (din toate încheieturile mele) că un copil nu se face om mare cu bațul sau cu palma. Știu că mulți încă merg pe principiul … lasă bă că o bataie la vremea ei face cât o mie de cuvinte. Nu poate decât să îmi pară rău pentru ei că au fost bătuți când au fost mici.

Cum se faceun copil om mare ? Este o intrebare la care părinții își găsesc singuri răspunsurile pentru că … dacă te iei după psihologi … totul depinde de la caz la caz și nu îți pot oferi un răspuns concret. Sau cel puțin cu impresia asta am rămas dintr-o ultimă discuție cu … un psiholog. Pentru că știu că mulți evită întâlnirile cu psihologii din diverse motive … de ceva zile s-a lansat o platformă de parenting pozitiv. Cu alte cuvinte … încercaţi şi altfel.

Prin intermediul siteului Parinti Buni, Organizaţia Salvaţi Copii vine în sprijinul părinţilor, educatorilor şi profesorilor cu instrumente gratuite pentru educarea fără violenţă a copiilor. Lansarea platformei Parinti Buni face parte dintr-o amplă campanie pentru combaterea violenţei împotriva copiilor, derulată de Salvaţi Copiii în perioada martie – octombrie 2013 şi intitulată “Copiii fără etichete”.

Despre această platformă și ce urmărește ea am aflat chiar de la Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Salvaţi Copiii.

Interviul poate fi accesat aici (din motive tehnice nu poate fi preluat).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.