Și anul acesta, sustenabilitatea a fost în trend la Electric Castle – 12.000 mii de participanți au descoperit ASAP Recycling Park, un proiect derulat în parteneriat cu Lidl România

Timp de 5 zile pline de energie, din 16 până în 20 iulie, domeniul Castelului Bánffy din Bonțida a însemnat mai mult decât muzică – a fost și un loc al sustenabilității și al jocurilor pe teme de mediu. ASAP Recycling Park, proiect realizat de ASAP România în parteneriat cu Lidl România, a revenit la Electric Castle pentru al patrulea an consecutiv, cu un mesaj clar: reciclarea poate fi educativă și cool în același timp. 

12.000 de persoane au descoperit jocurile de la ASAP Recycling Park anul acesta, acolo unde distracția s-a împletit cu educația ecologică. În total, au fost peste 20.000 de interacțiuni directe cu vizitatori care au venit la cortul ASAP, au dorit să afle mai multe despre activitățile desfășurate, au adresat întrebări și și-au susținut prietenii la experiențele pregătite. Participanții s-au jucat, au învățat și au câștigat peste 2.500 de premii – totul în numele unui stil de viață mai responsabil.

CUVÂNTULASAP, cel mai apreciat joc la ASAP Recycling Park, în acest an

CUVÂNTULASAP a fost cel mai îndrăgit joc de către publicul prezent la ASAP Recycling Park, pentru că le-a pus mintea la contribuție. Acesta i-a provocat pe participanți să-și amintească sau să învețe termeni noi din domeniul mediului, sustenabilității și consumului responsabil. Au fost chiar și participanți care au reușit să ghicească cuvântul din prima încercare, deși mecanismul jocului le permitea până la cinci încercări.

Pe lângă CUVÂNTULASAP, alte 3 jocuri au garantat interactivitatea în parcul eco: ASAPONG, PICTOGRAMASAP și BASCHETASAP. 

„Mi s-a părut super tare să văd cum jocurile au fost inspirate din noțiuni de colectare separată” – Mihaela, participant la festival

Jocurile din ASAP Recycling Park au reușit să atragă și să surprindă publicul prin felul ingenios în care îmbină învățarea cu distracția. Mihaela (25 de ani) a fost impresionată de utilitatea lor: „Mi s-a părut super tare să văd cum jocurile au fost inspirate din noțiuni de colectare separată și m-au ajutat să rețin mai ușor o gamă largă de termeni.”

Pentru cei mici, experiența a fost la fel de captivantă. Vlad, în vârstă de 10 ani, a declarat entuziasmat: „Ce tare mi s-a părut jocul cu desene și variantele lor cu definiții!”.

Mulți dintre participanți au venit în familie, în căutarea unei activități interactive care să combine educația cu distracția. Paul (42 de ani) a spus simplu și direct: „Am venit cu cei doi copii ai mei pentru distracție, ceva educativ și premii, bineînțeles.” Iar Huni (35 de ani) a punctat poate cel mai bine spiritul întregului parc: „Sunt surprins în fiecare an de jocurile noi pe care le aduce ASAP, și că pot fi jucate și de adulți, și de copii, în egală măsură”.

Mesaje despre sustenabilitate, energie bună

Publicul Electric Castle s-a dovedit, încă o dată, deschis și receptiv la mesajele de mediu, iar ASAP Recycling Park a fost spațiul perfect pentru a transforma ideile ecologice în experiențe memorabile. Fiecare conversație despre reciclare, fiecare zâmbet și fiecare premiu câștigat au arătat că viitorul poate fi verde și distractiv.

„Participarea cu ASAP Recycling Park la Electric Castle este un moment important pentru noi – ne aduce față în față cu un public tânăr și implicat, care răspunde activ la mesajele despre sustenabilitate. Anul acesta a fost al patrulea an consecutiv în care suntem parte din experiența festivalului – o continuitate care ne confirmă că astfel de activări sunt bine primite. Cu fiecare ediție avem șansa să testăm idei noi, să primim feedback direct și să observăm ce funcționează. Ne-am bucurat de un vibe excelent, de un public implicat și de un parteneriat extrem de valoros”, a declarat Mihaela Tutunaru, coordonator al programului ASAP.

Toate informațiile despre activitățile organizate în cadrul programului ASAP se găsesc pe site-ul oficial și pe conturile de social media Facebook, Instagram și TikTok

***

Parteneri media: Rock FM.

Organizație parteneră: Ambasada Sustenabilității în România.

***

Despre ASAP România

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România. În prezent, programul e activ în peste 1.700 de școli din 36 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste 600.000 de elevi din ciclurile preuniversitare. 

Mai multe informații despre program, pe asap-romania.ro.

ASAP este un program susținut de Lidl România, care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.