Tovarăși 2.0 recunoașteți obiectul ?

Cei care au permis de conducere au șanse mai mari să recunoască obiectul de mai jos. Dacă m-ați fi întrebat ieri ce reprezintă și la ce se folosește pe cuvânt că habar n-aveam. În schimb, de azi de la ora 4 și jumătate (am) știu că poate să îți fie și prieten și dușman. De fapt poate să îți fie doar prieten pentru că dacă ai luat ceva la bord, ai tras ceva la măsele etc și te-ai urcat la volan … eu cred că îți face bine întâlnirea cu muștiucul din imagine.

16550831642_e3e247064b_z

De 9 ani de când mi se permite să umblu teleleu pe drumurile din România (și nu numai) am mai fost oprit la un control de rutină pentru depistarea șoferilor băuți la volan. O singură dată. Acum 5 ani. Din păcate, atunci nu mi s-a înmânat un etilotest, ci domnul polițist a apelat la o metodă mai rudimentară. Suflatul în fața lui. Ce să zic … probabil era la modă metoda.

Acum ca și atunci nu am avut emoții. Deși cu 8 ore înainte am avut prima  întâlnire de comitet cu tovarășii 2.0. Întreaga faptă este surprisă cu lux de amănunte bahice de Haotik. A fost o atmosferă … multiplă de 7 grade condusă de Manafu și Chinezu. Adică de esență tare. Și e tare nu glumă. După a doua butelcuță … începi să zâmbești cu ușurință. Cei care au zâmbit … îi găsiți la Haotik (pe care sper să îl conving data viitoare să facem fifty – fifty taxiul până acasă).

Nu am să vă spun foarte multe despre ce am discutat și cu cine … pentru că mi se pare frumos să nu dau din casă (cum se zice). Discuțiile și glumele au rămas pe masă. Asta și pentru că data viitoare mi-ar face plăcere să cunosc mai multe persoane decât aseară. Cu părere de rău am constat că vestitele mele cărți de vizită conțineau niște informații neactualizate. Data viitoare voi fi mai bine pregătit.

Revenind la întâlnirea cu sinceritatea … M-am ales cu un muștiuc pe care nu știu dacă să îl păstrez ca pe un suvenir ? sau să îl arunc. Mai mult ca sigur voi mai avea nevoie de el … la un moment dat. Probabil, pentru că am înțeles că domnii ar avea de gând să schimbe acest aparat minune, care poate să facă scamatorii cu permisul de conducere, pentru că nu oferă rezultate precise și tot analizele de sânge sunt cele care spun dacă îți ia sau nu permisul.

Lăsând gluma la o parte … pentru că e vorba și de o soacră la mijloc pentru care am dezertat din cazarma 2.0 și m-am și trezit la 4 dimineața … cel mai neinspirat lucru este să te urci la volan, amețit bine după niște pahare cu alcool. Nu spun că toti suntem niște sfinți dar … o bere costă cam 7 lei în oraș, nu ? O amendă, în cazul în care ești surprins precum dopul de la șampanie … te costă ceva mai mulți lei și poți să îți iei adio de la permisul de conducere. Cel puțin pentru o perioadă bună de timp. În această situație îl felicit pe Haotik.

Deci … cel mai bine … o bere bună cu tovarășii se consumă … responsabil. Dacă nu te poți dezlipi de scaunul confortabil de la mașina ta … și nu te poate ajuta vreun prieten … din câte știu mai există și a treia opțiune. Nu am încercato dar știu despre ei de multă vreme.

În loc de încheiere … vreau să vă fac poftă 🙂

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.