Warner Bros. Discovery lansează „Good To Know” în parteneriat cu AIEA: primele producții despre știința nucleară de la Discovery Channel

„Good To Know”, o serie de videouri educative care explică modul în care știința nucleară poate contribui la rezolvarea problemelor globale, este lansată astăzi la Discovery Channel, ca parte a unui parteneriat cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), parte a familiei Organizației Națiunilor Unite.

Videourile vor fi difuzate în peste 30 de țări, ajungând în 44 de milioane de gospodării din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Prima serie, care include cinci scurtmetraje, realizate de echipa video a AIEA împreună cu echipa editorială Warner Bros. Discovery, va explica în termeni simpli modul în care știința nucleară poate fi utilizată în siguranță pentru a rezolva unele dintre cele mai grave provocări globale. Cele cinci scurtmetraje tratează diferite teme, precum:

  • Microplasticele din ocean (filmat în Monaco/Global)
  • Creșterea riscului de cancer (filmat în India)
  • Nesiguranța alimentară (filmat în Austria/Global)
  • Lipsa apei în contextul schimbărilor climatice (filmat în Austria/Costa Rica)
  • Contaminarea industrială (filmat în Republica Cehă)

Fiecare ediție durează aproximativ un minut și va fi difuzată atât la Discovery, cât și online. 

Următoarele producții ale seriei vor continua să investigheze modul în care știința nucleară poate contribui la dezvoltare, în special în lumina schimbărilor climatice, de exemplu prin măsurarea modului în care regiunile de coastă captează carbonul, modul în care oceanele devin mai acide, modul în care insectele dăunătoare pot fi controlate fără substanțe chimice, precum și mai multe detalii despre programele cheie ale AIEA de combatere a poluării cu plastic, a secetei și a foametei.

Filmele sunt realizate în colaborare cu cele douăsprezece laboratoare de științe și aplicații nucleare ale AIEA, o caracteristică unică în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Laboratoarele dezvoltă și împărtășesc tehnici nucleare cu țări din întreaga lume. Un film despre cele doisprezece laboratoare poate fi urmărit aici.

Directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, a declarat: „Pentru mulți oameni, noi suntem gardieniiîn domeniul nuclear, care consolidează siguranța, securitatea și protecția unor locuri precum Fukushima, Iran și Ucraina. Sunt multe personae care nu cunosc potențialul uimitor pe care îl are știința nucleară de a schimba în mod real viețile oamenilor – prin ajutarea fermierilor să obțină recolte mai bogate, prin acordarea unui tratament îmbunătățit pacienților care suferă de cancer și prin ajutarea guvernelor să înțeleagă și să protejeze zonele naturale importante. Totodată, cu efectele tot mai evidente ale schimbărilor climatice, oamenii din întreaga lume trebuie să știe că există speranță, deoarece știința, ca întotdeauna, poate oferi soluții la multe dintre principalele noastre provocări.

Najat Mokhtar, Head of IAEA Department of Nuclear Sciences and Applications, susține: „Sunt încântat că cercetările laboratoarelor noastre sunt prezentate la o televiziune respectată ca Discovery Channel. Știința este o forță vitală în dezvoltarea noastră, iar știința nucleară aduce inovații incredibile, care pot ajuta diferite state să își îndeplinească obiectivele de dezvoltare.

Jamie Cooke, Executive Vice President and Managing Director Central Europe, Middle East and Turkey, a declarat: „Suntem bucuroși că telespectatorii noștri vor descoperi mai multe despre știința nucleară și inovațiile create cu scopul de a ne îmbunătăți viețile și de a proteja mediul în care trăim. Este datoria noastră să valorificăm vocea și expertiza pe care o avem pentru a aduce în prim-plan poveștile reale care au impact pozitiv asupra comunităților și telespectatorilor noștri. Totodată, această inițiativă face parte din strategia noastră de „Social Good” și ne dorim să ne folosim vocea pentru mai bine.”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.