afostodata.net a devenit mijloc de învățământ omologat de Ministerul Educației și Cercetării pentru copiii cu deficiență de auz și văz

București, 2 aprilie 2020. Deși trăim într-o societate digitală aflată în continuă schimbare, implementarea educației incluzive întâmpină greutăți din cauza lipsei de mijloace educaționale diverse.

afostodata.net, prin secțiunea Școala de Povești, răspunde acestei nevoi, fiind omologat ca mijloc de învățământ de Ministerul Educației și Cercetării. Astfel, platforma online a primit acordul pentru a fi utilizată în învățământul preuniversitar, pentru copii deficienți de auz și vedere, dar și în învățământul de masă. Comisia de omologare a constatat că secțiunea Școala de Povești conține texte cu limbaj adaptat vârstei și capacității de înțelegere a copiilor de clasa a V-a, atât pentru cei cu deficiențe de auz, vedere, cât și pentru cei din sistemul de masă. Omologarea are nr. 25.894/I/12.03.2020, învățamânt special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere.

Școala de Povești este un proiect realizat cu sprijinul Fundației Orange prin programul de finanțare „Lumea prin culoare și sunet 2019”. Secțiunea curprinde texte literare de clasa a V-a atât în format audio, cât și în limba semnelor, dar și teste de evaluare a competențelor de înțelegere a mesajului scris/oral, într-o formă grafică atractivă.

De asemenea, platforma afostodata.net vine în sprijinul profesorilor și elevilor în vederea formării competențelor cheie și generale, specifice disciplinei Limba și literatura română, se poate utiliza și pentru istorie și consiliere profesională, reprezintă un instrument important pentru terapia educațională complexă și integrată și răspunde nevoilor educaționale ale TUTUROR elevilor în vederea formării competențelor-cheie și, în special, a competențelor de lectură, respectând principiul nediscriminării.

Conținutul poate fi accesat gratuit ca stream și ca download pentru a putea fi folosit în absența conexiunii la internet pe telefon, pe tableta sau pe PC. În plus, conținutul audio este disponibil și ca Podcast în iTunes și Spotify.

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficiență de auz și cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinație deficiențe văz și auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceștia mai mult de 2000 sunt copii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.