Catrinel Marlon, premiată la Rome Film Fest pentru regia debutului în scurtmetraj

Catrinel Marlon, fotomodel și actriță, a fost recompensată cu premiul special Rai Cinema pentru regia scurtmetrajului „Ossa/ Bones”, realizat împreună cu Daniele Testi și prezentat în premieră mondială în secțiunea paralelă “Alice nella città a Festa del Cinema di Roma” (Rome Film Fest).

Cea de-a 17-a ediție a festivalului a avut loc în perioada 13 – 23 octombrie 2022, iar programul “Alice nella città”, dedicat tinerei generații de cineaști, s-a derulat în aceeași perioadă. 

Drama „Ossa” le are în centru pe Julia, un model în căutarea succesului, și pe Ramona, o tânără romă care își câștigă traiul cântând la metrou. Două femei diferite, dar, în același timp, asemănătoare. Destinele lor se împletesc, ajungând să se cunoască pe fundalul unei Rome multietnice.

„Realitatea Romei de astăzi este spusă prin ochii a două tinere din clase sociale diferite. Nucleul poveștii este construit pe conceptul dualității: dualitatea protagonistelor și a spațiului, a luminii și întunericului, combinate cu cea a poveștii. Pe lângă acea dualitate, explorăm conceptul identității: când cele două tinere vin în contact cu lumea fiecăreia, par că se contopesc. Granițele sunt tot mai estompate”, spun cei doi regizori.  

Scurtmetrajul regizat de Catrinel Marlon și Daniele Testi, cineast italian cunoscut pentru o serie de filme de modă și videoclipuri, este scris de Francesca Nozzolillo. „Ossa” este o producție Masi Film, în co-producție cu Castadiva Pictures SPA și 8Production SRL. Este produs de Massimiliano Di Lodovico, în colaborare cu Fabio Nesi și Laura Catalano. Imaginea este semnată de Giuseppe Pignone, costumele – de Ginevra Polverelli, scenografia – de Gianni Brugnoli, montajul – de Guido Fonio și muzica – de Rossano Baldini.

Născută la Iași, Catrinel Marlon (Menghia) a început cariera în modă la vârsta de 16 ani. Protagonistă a filmului „La Città Ideale” (2012), de Luigi Lo Cascio, a primit în 2013 Explosive Talent Award la Giffoni Film Festival. În 2015, a jucat în regia lui Brando De Sica în scurtmetrajul „L’errore”, iar un an mai târziu a primit premiul Kineo la Veneția ca revelație a cinema-ului italian. 

În afara Italiei, Catrinel Marlon, care a fost ambasadorul brandului Chopard la ediția din 2018 a Festivalului de Film de la Cannes, a fost implicată în mai multe proiecte cinematografice. A jucat în serialul „CSI”, a fost protagonista lungmetrajului „La Gomera” (2019), pe care regizorul Corneliu Porumboiu l-a filmat în România și Spania, și a regizat o reclamă Bulgari pentru organizația Salvați Copiii. În plus, ea colaborează cu Andrea Bocelli, atât pentru evenimente caritabile, cât și pentru videoclipuri ale starului italian. În prezent, Catrinel Marlon își pregătește debutul regizoral în lungmetraj.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.