Cum se produce în România Vinul de Gheață? Aflăm pe 30 martie la Discovery, într-un nou episod al emisiunii „Produs în România”
|
„Produs în România„, prima producție locală Discovery din ultimii ani, aduce în luna martie o poveste fascinantă despre Eiswein, vinul dulce produs de Jidvei din strugurii care au prins primul ger. Cel de-al patrulea episod al seriei va fi difuzat pe 30 martie, de la ora 19:00.

Anul 2024 s-a dovedit norocos pentru Jidvei, oferind condițiile meteorologice perfecte pentru producerea de Eiswein. Din cele 2.500 de hectare de podgorie, doar 15 hectare au fost selectate pentru acest vin. Noul episod surprinde procesul de obținere a acestei băuturi, care începe la temperaturi extreme de -11 grade Celsius, atunci cand peste 300 de muncitori încep să culeagă boabele de struguri din soiul Traminer Roz. Tocmai pentru că este un vin creat în condiții speciale, Eiswein de la Jidvei este disponibil în cantități limitate: aproximativ 20.000 de sticle pe recoltă.
Călătoria emisiunii „Produs în România” continuă în Italia, unde descoperim rețeta tradițională a deliciosului Limoncello și a oțetului balsamic. După aceea, călătorim către nordul Europei, în Danemarca, unde aflăm cum se fabrică faimoasele sticle de bere. În final, ajungem în Taiwan pentru a descoperi ceaiul care a devenit faimos în toată lumea, Bubble Tea, și mai apoi, descoperim o specialitate locală, tofu puturos.
„Produs în România” este prima producție locală realizată de Discovery în ultimii ani. Aceasta a fost realizată în parteneriat cu GroupM și este produsă de Studio Set. Fiecare episod este narat de actorul Șerban Pavlu.
Toate noutățile Discovery pot fi urmărite pe Facebook, YouTube, Instagram și TikTok.