Cum va fi vremea în această iarnă ?

Iarna începe să îşi intre în drepturi după ce la Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 13 grade. Pentru următoarele trei luni meteorologii au veşti bune pentru împătimiţii sporturilor de iarnă.

Innsbruck
Innsbruck

Vineri dimineaţă la Miercurea Ciuc şi Joseni s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă, de minus 13 grade Celsius.

Meteorologii de la staţiile Miercurea Ciuc şi Joseni au precizat că această valoare a fost înregistrată în jurul orei 7.30.

Temperaturi scăzute au fost şi la Topliţa, unde s-au înregistrat minus 12 grade Celsius iar la Bucin minus 8 grade Celsius.

Diferenţele de temperatură între zi şi noapte în ultima perioadă au fost de 18-20 de grade C.

Minima absolută a lunii noiembrie a fost consemnată în 1993, la Miercurea Ciuc, când s-au înregistrat minus 27,5 grade Celsius.

Maxima absolută pentru această perioadă în această zonă s-a înregistrat în 2004 când termmometrele au indicat 22 de grade.

Potrivit meteorologului Tanko Karoly de la staţia meteo Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita vremea se va menţine rece pe tot parcursul sfârşitului de săptămână.

Potrivit datelor oferite de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF), în luna noiembrie 2011 temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Excepţii se vor semnala în centrul, estul şi local în sud-vestul ţării, unde valorile termice vor fi sub normele climatologice.

De asemenea, în comunicatul emis de ANM, în luna noiembrie cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de valorile normale în cea mai mare parte a zonelor, iar în vestul şi centrul ţării, acestea pot depăşi mediile multianuale lunare.

Pentru luna decembrie meteorologii prognozează temperaturi medii lunare, ale aerului, în limite apropiate de normele climatologice la scara intregii ţări.

De asemenea, meteorologii anunţă pentru luna decembrie cantităţile lunare de precipitaţii vor fi limitele normale în estul şi sud-estul ţării.

Pentru zonele zonele sudice şi sud-vestice aceste valori vor fi sub cele medii multianuale, iar în nord-vestul şi centrul teritoriului, peste valorile normale.

Pentru prima lună a anului viitor, meteorologii spun că temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare în cea mai mare parte a teritoriului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.