De ce #BucureştiulMeu

Am stat un pic pe gânduri dacă să vă propun sau nu aceast subiect, având bine în vedere impresia generală negativă.

Dar, pornind de la întâmplarea lui Manafu am decis că acum ar fi cel mai potrivit moment să lansez subiectul la apă. Evident, nu ?

Ideea este simplă. Încearcă, dacă poţi, să răspunzi cât poţi de sincer la următoarea întrebare: Cu ce te farmecă acest oraş, Bucureşti, de` încă mai trăieşti aici ? Sau de ce rămâi aici ?

Am auzit de când mă ştiu o droaie de oameni care se plâng că e nu ştiu cum, că aia nu merge, că nu e nu ştiu cum etc dar cu toate acestea lumea dă buluc pe aceste meleaguri în general în căutarea unei vieţi mai bune. Paradoxal, nu ? Sau poate că nu. Poate suntem un pic masochişti. Mă îndoiesc.

Atunci, ce îţi place la acest oraş şi de ce ? Ce te face să nu îţi pui toate lucrurile într-o valiză şi să rupi bariera la prima graniţă spre Europa ? Mulţi au facut acest lucru şi fie sunt mulţumiţi de alegerea făcută, alţii de voie de nevoie s-au întors din diferite motive.

Pun pariu că viaţa ta de zi cu zi nu este atât de odioasă ca în poveştile despre Bucureşti … iar multe momente sunt chiar frumoase sau măcar suficiente cât să nu te îndrepte către aeroport.

Dacă este aşa … atunci care este Bucureştiul tău ? Care este faţa frumoasă a Bucureştiului tău. Care sunt acele momente din fiecare zi care îţi aduc zâmbetul pe buze şi te fac să treci pe acea zi mai uşor. Nu-i aşa că sunt ? Atunci, dacă sunt te invit să le arăţi şi celorlalţi … dacă nu îţi este ruşine cu mediul în care trăieşti.

Eu până acum am strâns o bază de fotografii destul de frumişică … fotografii care sunt evident sub aceiaşi licenţă ca şi acest blog (F U ACTA).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.