Deșteptul învață din greșelile altora

Dragii mei, dragele mele, nu sunt emo și nici masochist … dar deșteptul învață din greșelile altora. De două zile savurez noile episoade ale ACI (Air Crash Investigations). Vi le recomand. Mai ales dacă vă place să zburați cu avionul (deși multe dintre episoade nu au tocmai un final happy). Dacă nu vă place … mai bine căutați altceva de privit în acest weekend.

Eu am ratat ocazia de a deveni pilot. Sau poate timpul nu este pierdut … Dar, ca și la examene, întotdeauna e bine să cunoști excepțiile de la regulă. De ce și în cazul aviației ?

Extrem de simplu. Știți zborul `ăla francez care a dispărut deasupra Atlanticului, prin 2009 parcă ? Cică totul s-a datorat din cauza lipsei de experiență a piloților, s-au cel puțin asta se lasă de înțeles din datele făcute publice, din cauza defecțiunii sondelor de viteză … Caz întâlnit de mai multe ori la aparatele de zbor care au așa ceva …

Iar lista … continuă.

Ca final vă mai spun doar atât. Din greșeală în greșeală am ajuns ca astăzi să avem condiții mai sigure de zbor decât acum 20 de ani.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.