Donna Alba un ideal feminin? O femeie fatală?

Pppffffuuuuuu ! Fix asa se arunca praful de pe aici. Care-i treaba mea cu Donna Alba ? Simplu. Al doilea audiobook (de acum ceva vreme) pe care am uitat sa il mentionez pe aici.

Descriere

După publicarea sub formă de audiobook a nuvelelor „Vedenia”, „Urâtul” și „La Grandiflora”, Donna Alba este la prima sa apariție integrală în format audio pe suport CD.

Titlul te poate duce cu gândul la o poveste mediteraneeană. Intriga complexă a romanului te atrage în cele din urmă în mrejele stării obsesive a scriituri lui Gib Mihăescu. Este Donna Alba un ideal feminin? O femeie fatală?

„Privirile mele au îmbrățișat tot timpul cea mai mare frumusețe pe care am văzut-o în viața mea, singura căreia i-am rămas credincios ani întregi în taina gândului meu, din clipa când văzând-o înaintând pe stradă, cu maiestatea cu care înainta acum câteva clipe încoace am amețit ca de o lumină prea tare a soarelui, și două cărți enorme pe care le aveam în mână , pentru că mă aflam în fața unei școli unde trebuia să trec un examen, au căzut cu zgomot la picioarele ei, ca cel mai sincer şi desăvârșit omagiu.” – Mihai Aspru, fragment din carte

Gib Mihăescu, prozator, romancier și dramaturg român interbelic, este autorul volumelor de nuvele „Grandiflora” și „Vedenia” și al câtorva romane de analiză psihologică a unor stări obsesive, îndeosebi erotice: „Rusoaica”, „Brațul Andromedei”, „Femeia de ciocolată”, „Donna Alba”. Gib Mihăescu se numără printre cei mai importanți nuveliști și romancieri ai literaturii române.

Atat versiunea audio (caci despre un audiobook vorbim) cat si cea electronica (pentru ca unii prefera sa salveze copacii), le puteti lectura si asculta (in schimbul unei saptamani de fumat), aici.

In caz ca nu va conving cuvintele scrise, un scurt fragment din audiobook poate fi ascultat aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.