Editura Casa Radio și o zi de poveste la Gaudeamus Radio România 27

Editura Casa Radio vă prezintă vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 11:30, cele mai noi apariții editoriale în Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!” – romane grafice (bandă desenată!) şi CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România. Marile poveşti de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură şi de interpretările unor actori legendari!

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC, va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio. Împreună cu un grup de elevi de la Școala Metropolitană Arc, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț, vor fi ilustratoarea Cristiana Călin și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a Editurii Casa Radio.

#Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul vor captiva, cu siguranță, atenția prichindeilor de azi și-i vor bucura și pe cei de ieri, părinți sau bunici, care-și vor aminti de copilăria celor o mie și una de povești…

O înregistrare istorică din 1969 ne prilejuieşte reîntâlnirea-surpriză, ca într-o capsulă a timpului, cu mari voci ale teatrului românesc. Amintim aici doar numele lui Fory Etterle, cel care joacă magistral rolul lui Sindbad.

La acest succes editorial au contribuit profesioniști din două generații: Marin Traian, care a semnat scenariul radiofonic, și Cristiana Călin, care a creat romanul grafic ce prezintă povestea într-o manieră ludică vizual modernă.

#Căluţul cocoşat este un roman grafic de Octavian Curoşu, după dramatizarea unui basm rusesc semnată de Victor Frunză în 1964. Adăugăm o înregistrare audio din acelaşi an, cu voci de aur ale scenei româneşti: Nicolae Gărdescu, Dumitru Furdui, Marin Moraru, Nucu Păunescu, Petrică Gheorghiu…

Generații de copii au fost încântaţi de poveste, de povestitori şi predau ştafeta copiilor de azi care nu doar vor auzi şi vedea cu ochii minţii, ca la radio, ci vor vedea aievea, răsfoind romanul grafic, incredibilele aventuri ale lui Ivanuşca, alături de prietenul său cel mai bun, Căluţul cocoşat!

#Ali Baba și cei 40 de hoți, o altă poveste fără vârstă, ne amintește cum lucrează în mod misterios soarta, inteligența și umorul, pentru a învinge lăcomia și răutatea lumii, și ne dă speranțe că și noi, cei de astăzi, putem juca feste unor puteri întunecate.

Alexandru Ciubotariu, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a redesenat povestea pentru copiii anului 2020, creând un roman grafic plin de farmec, sprințar și memorabil vizual.

Înregistrarea din anul 1965, cu vocile marilor actori Ștefan Mihăilscu-Brăila, Nicolae Gărdescu, Mircea Constantinescu, Marian Hudac ș.a., îi conferă acestei apariții de la Editura Casa Radio valoarea unui demers cultural veritabil, de recuperare patrimonială.

#„Noapte bună, copii!“ sau ocolul lumii în 7 poveşti

Colecția-vedetă a Editurii Casa Radio va împlini anul viitor 65 de ani de când îi mângâie pe copii cu blândețea vocilor din Fonoteca de Aur și îi educă cu înțelepciunea poveștilor din lumea întreagă. În acest an, colecția noastră iese în întâmpinarea copiilor cu două CD-uri care reunesc câte șapte dintre cele mai frumoase basme ale lumii. Din Daghestan și India până în Polonia, Bulgaria și Franța, poveștile noastre sunt rostite de vocile unor mari actori: Leopoldina Bălănuță, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Liliana Tomescu, Alexandrina Halic, Costache Antoniu, Elena Pop și mulți alții.

Descoperiți oferta noastră editorială pentru copii și dăruiți-le, în vremuri tulburi, ca hrană pentru minte limpede și inimă bună, apa vie a imaginației și înțelepciunii!

Detalii la www.edituracasaradio.ro

Noile apariții editorial dedicate copiilor pot fi achiziţionate, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio www.edituracasaradio.ro. De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.