Emanuel Pârvu a intrat în faza de post-producție cu Trei kilometri până la capătul lumii, cel de-al treilea lungmetraj pe care îl semnează în calitate de regizor

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Emanuel Pârvu, Trei kilometri până la capătul lumii, se află în prezent în faza de post-producție după ce a fost filmat la finalul anului trecut la Sfântu Gheorghe și Dunavăț. 

Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Atunci când părinții sunt confruntați cu un adevăr pe care nu sunt în stare să îl înțeleagă, dragostea necondiționată pe care acesta ar trebui să o primească de la ei dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.

În distribuția filmului produs de Asociația FAMart spectatorii îi vor putea recunoaște pe: Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Poziția Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Valeriu Andriuță (Miracol, După Dealuri), Adrian Titieni (Familiar, Bacalaureat), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marocco), Richard Bovnoczki (Balaur, Aurora), Alina Berzunțeanu (Metronom, Q.E.D.) și Vlad Brumaru (Marocco). 

„Dragostea părintească este o condiție sine-qua-non, dar când ea devine conjuncturală sau supusă ‚echilibrului social’, elementele structurale ale acesteia – grijă, empatie, atenție – tind să balanseze spre egocentrism existențial. Întrebarea care se pune este: <Cum acționezi atunci când tu crezi că faci bine, dar judecata ta poate fi greșită?>”

Regizorul Emanuel Pârvu.

Interesul lui Emanuel Pârvu pentru tema relațiilor de familie, în special cea dintre părinți și copii, este cunoscut, atât din scurtmetrajele, cât și din lungmetrajele sale. După ce a regizat numeroase piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER în 2006 pentru piesa sa de debut, a scris și regizat mai multe scurtmetraje, iar în 2018 a intrat pe lista celor 94 de filme aflate în cursa pentru

Premiul Oscar pentru scurtmetraj cu „Totul e foarte departe”

Trei kilometri până la capătul lumii” este al treilea proiect de lungmetraj, după „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor“ (2017) – lungmetrajul său de debut și „Marocco“ care a avut premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian în 2021. 

„Cred că un film poate poate deschide un dialog, chiar dacă nu poate schimba statistica unei țări. Și, în timp, vocile se adună, iar schimbarea se poate produce – de aceea consider că acest film este necesar și implicarea noastră, de asemenea.”

Miruna Berescu – producătorul filmului.

Trei kilometri până la capătul lumii este scris și regizat de Emanuel Pârvu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă (MMXX, Marocco, Marfa și Banii), montajul de Mircea Olteanu (R.M.N., Un pas în urma serafimilor, Ilegitim), scenografia și costumele de Bogdan Ionescu (Metronom) și produs de Miruna Berescu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marocco). 

Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania și House of Media. 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.