Hai România ! `Dar unde ?

Relația mea cu sportul … cu fotbalul mai ales … a decăzut. Rău de tot. Atât de rău încât la primul gol al Ungariei … am schimbat postul. Nu de oftică, nu de nervi, nu am revenit pe urmă la meci … ci prefer să nu mai îmi fac speranțe aiurea pe pereți.

Cu toate acestea am reușit să plecăm cu fruntea sus din Ungaria după un egal … no comment. Era parcă așteptat. Dar putem oare mai mult de atât ? Nu de alta dar a început să uite lumea cine este România la capitolul fotbal la turneele europene și mondiale. Nu sunt sportiv de performanță și nici comentator profesionist … sunt mai degraba de la colțul terenului. Din păcate … de aici din colț … nu prea mai îmi vine să mai ies în stradă la o victorie importantă a României pentru că nu prea mai știm ce este o vitorie importantă.

Ne-am bucurat cât am putut și cum am știut de reușita stelei în fața englezilor de la Chelsea … dar … avea cineva sperațe că vor reuși să bată și în deplasare ? Mă amuză berbecii care merg până își frâng gâtul … și îmi pare rău pentru că speranțele lor s-au năruit. Dar la capitolul fotbal … suntem încă în opinci. Părerea mea  de comentator de la colțul terenului.

Ce va urma ? În meciul cu Olanda ? Nu mă interesează statistica și nici starea de spirit a ambelor echipe, dar o victorie … este mare. Atât de mare încât ne poate da speranțe că mai avem șanse să ieșim din faza grupelor, să ieșim la o bere de plăcere nu de înecat amarul samd. Îndrăznesc să mă uit mai departe de preliminarii și întreb … dacă România ar reuși să iasă din faza grupelor în Brazilia … cum ar fi !? Ai simți din nou cum îți crește pulsul și te-ai bucura din nou de fotbal, bere și semințe. Ar fi … plăcerea aia din copilărie când te uitai la un meci la un televizor alb negru … iar culoarea era dată de bucuria unei victori, nu ?

Speranță … avem de fiecare dată când deschidem televizorul sau mergem pe stadion să susținem nationala. Mai ales când mai are șanse să ne demonstreze că poate aduce și alte momente frumoase. Și pot! Dar cât de mult își doresc asta ? Noi mai mult ca sigur că vom rupe audiențele dacă ne claificăm la mondial … iar dacă mai și ieșim din grupe … o să facem mormane de semințe și ;iruri lungi de sticle de bere în jurul tomberoanelor.

Înainte de toate … ar merge o asigurare storno. Dacă nu se califică … noi ne vrem visele și speranțele înapoi.

Dacă se califică … noi semnăm o altă asigurare în alb în care ne luăm angajamentul să vă susținem cu știm fiecare. Indiferent de rezultat.

Deci … Hai România ! Dar unde !? La bal ?! sau …

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.