Jucătorii de tenis din România, în topul celor mai mari consumatori de apă dintre sportivii români

Jucătorii de tenis din România beau în jur de 3,5 litri de apă pe zi de apă, în timpul activităților sportive, fie că acestea sunt antrenamente sau competiții, ceea ce îî plasează în topul consumului de apă în rândul sportivilor români, conform unei analize efectuate de Federația Română de Tenis (FRT). Conform aceleași surse, hidratarea jucătorilor de tenis trebuie efectuată pe tot parcursul antrenamentului, nu doar la începutul sau la sfârșitul acestuia. În general, jucătorii de tenis trebuie să bea cel puțin 500 ml de apă cu o oră înainte de antrenament și după aceea 200-300 ml de apă la fiecare 20-30 de minute. 

Deshidratarea, un pericol real pentru jucătorii de tenis

Dacă activitatea sportivă este practicată în condiții de căldura și umiditate, așa cum de multe ori se întâmplă în cazul tenisului de câmp, jucătorii se pot pot deshidrata ușor, în doar 30 de minute. Deshidratarea uşoară cu pierderea de până la 1-2% din greutatea corporală poate afecta capacitatea de concentrare, iar pierderea din greutatea corporală de peste 2% datorită deshidratării poate afecta abilităţile de prelucrare a informaţiei şi memoria de scurtă durată. Țesutul muscular conține 75% apă, motiv pentru care chiar și cel mai mic semn de deshidratare poate diminua performanțele sportive.

Cu un procent de până la 70 din totalul masei corporale, apa este un element important în orice moment, cu atât mai mult în timpul antrenamentelor sportvilor, dar mai ales al jucătorilor de tenis unde atât antrenamentele, cât și competițiile sunt solicitante.  Apa este principalul constituent al organismului care reprezintă aproximativ 60% din greutatea corpului la barbaţii adulţi si 50-55% din greutatea corporală la femei. Astfel, aportul de lichide este necesar atât din punctul de vedere al unui bun echilibru electrolitic, cât și pentru o termoreglare eficientă, fără necesarul de apă, capacitatea corpului de a face față unui antrenament sportiv scâzând considerabil.

Peste 30,000 de litri de apă la dispoziția jucătorilor de tenis din România

În contextul în care hidratarea este o componentă esențială în activitatea sportivă, aproximativ  20.000 jucători de tenis legitimați FRT vor beneficia începând cu luna ianuarie de sprijinul AQUAVIA, furnizorul de apă natural alcalină numărul 1 în România, în cadrul unui parteneriat între Federația Română de Tenis (FRT) și brandul de apă natural alcalină cu ph 9.4. Valoarea contractului de parteneriat este de peste 22,000 de euro, adică aproximativ 30.000 de litri de apă, volumul acoperind nevoile jucătorilor pentru întreg sezonul competițional din 2024.

Parteneriatul cu Federația Română de Tenis s-a născut într-un mod natural și bazat pe valorile comune pe care le împărtășesc cele două entități. Astfel, atât AQUAVIA, precum și FRT își propun să încurajeze performanța sportivă și să promoveze hidratarea adecvată ca parte esențială a unui stil de viață sănătos. Prin sloganul „Fii Mai Alcalin” ne dorim să promovăm valori precum echilibrul, fair play-ul, calmul, corectitudinea, înțelegerea sau perseverența, atât de necesare în a depăși toate momentele „acide” care pot apărea la antrenamentele și meciurile de tenis sau chiar în afara acestora, în viața de zi cu zi. Să fii mai alcalin înseamnă să fii mai echilibrat, mai calm în reacțiile pe care le ai față de toate momentele acide din viața ta indiferent de cauza acestora

Stefan Meseșeanu Marketing Manager AQUAVIA.

Calendarul competițional al FRT începe odată cu campionatele naționale, care au debutat la începutul acestei luni, mai departe urmând o perioadă intensă, de la sfârșitul lunii aprilie până la mijlocul lui octombrie, incluzând 15 campionate naționale și 30 de turnee ITF Pro, alături de alte evenimente.

„Sunt onorat să anunţ parteneriatul pe segmentul hidratare cu AQUAVIA, cea mai bună apă, apa natural alcalină cu pH-ul cel mai mare (9.4). Acest parteneriat cu AQUAVIA, o marcă de prestigiu, va aduce un plus de valoare sportivilor noştri şi aşteptăm să ne bucurăm împreună de succesele comune ce vor urma”

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Pe tot parcursul anului 2024, jucătorii de tenis vor beneficia din partea AQUAVIA de apă de izvor natural alcalină cu un pH unic de 9.4, captată direct din inima Munţilor Apuseni şi îmbuteliată în forma sa naturală, la sursă, fără nicio intervenție artificială asupra compoziției sale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.