Omul plajei prin Catalunya

Sunt multe locuri pe coasta mediteranei unde poți să îți iei lumea în cap, să închizi telefonul și cu aparatul foto pe umăr să mergi până cazi lat pe un scaun cu un frape sub nas.

Nimic nu se compară cu gustul brizei de mediterană la ora 20.37 după o repriză ușoară de snorkeling și un moment lung de filosofat pe pietrișul fin ars de soare.

Ca să nu te sui pe pereți … mai bine las poezia deoparte pentru că unele dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta mediteranei sunt pe Costa Brava. De la bun început recomand un sejur de 7 zile cu o mașină închiriată de la Centauro. Au mașini bune și ieftine, cu toate că sunt foarte greu de găsit. De la aeroportul din Barcelona se poate ajunge foarte ușor către locația lor cu ajutorul shuttle bus-ului lor care vine la intrervale 15-20 minute în colțul aeroportului (vis-avis de clădirea mare neagră de sticlă din dreapta cum veți ieși). La plecare … lucrurile se complică. Cel mai indicat lucru ar fi să verifici locația lor pe noile hărți de la google pentru că din hărțile lor nu reuşeşti să îţi dai seama unde te afli. Garantat nu veți reuși pentru că la întoarcere eram 3 amețiți care nu am reușit să deslușim hărțile alea și a trebuit să mergem după un shuttle bus ca să nu rămânem prin aeroport până a doua zi.

Revenind la Costa Brava și Costa Maresme … cele mai frumoase locuri le-am găsit pe Costa Brava. Costa Maresme este excelentă pentru cei care caută locuri mai liniștite (cu mici excepții). De departe cele mai frumoase locuri pe care trebuie să nu le ratezi sunt Platja d’Aro, Lloret și Tossa de Mar. Toate aceste locuri însorite au un lucru în comun. Poți să faci snorkel până ți se ia. Altfel … mai rămâne o singură opțiune. Să te urci în mașină și fiecare zi să o petreci în altă parte, pe o altă plajă. Sau poți să campezi la Taurus Hotel din Pineda del Mar și … tot ce îți mai rămâne de făcut este să prinzi un sezlong la una dintre piscinele lor.

Câteva idei pe unde să fugi și ce să vezi … aici și aici.

În rest … vacanță frumoasă.

Bonus

Costa Brava Barcelona 2013-2 Costa Brava Barcelona 2013-1

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.