Restart: Spectacolele unteatru revin pe scenă în luna septembrie

Finalul verii aduce cu el primele vești despre poveștile care se întorc pe scenă începând cu luna septembrie. Câteva dintre titlurile care au devenit sinonime cu emoțiile intense și revelațiile trăite în sala de spectacole și-au confirmat prezența în programul unteatru la început de stagiune. Tot ce-i minunat în lume, în regia lui Nicolae Constantin Tănase și Efecte secundare, un spectacol semnat de Vlad Bălan, se numără printre producțiile pe care spectatorii din București le vor putea vedea la unteatru în următoarea perioadă. În tot acest timp, MASS – realizat în coproducție cu TNRS, se pregătește să plece în turneu prin țară, iar Stagiunea mobilă unteatru e gata să-și reia traseul prin satele și orașele din Transilvania. 

Programul unteatru și biletele pentru spectacolele din noua stagiune sunt disponibile pe unteatru.ro.  

Duminică, pe 3 septembrie, și  sâmbătă, pe 30 septembrie, Denisa Nicolae ne amintește de toate lucrurile mărunte care ni se întâmplă în fiecare zi și care fac viața să fie un adevărat miracol. Tot ce-i minunat în lume este un spectacol interactiv, care în aproape 6 ani a atras zeci de mii de spectatori în toată țara.

Sâmbătă, pe 9 septembrie, Alina Berzunțeanu și Cezar Antal se întorc în Otrava – o poveste răvășitoare în care doi oameni care nu se mai iubesc se regăsesc în locul în care s-au despărțit pentru totdeauna de fiul lor. Spectacolul poartă semnătura lui Toma Dănilă și a avut premiera la începutul verii pe scena unteatru.

Oana Jipa a fost recompensată anul trecut cu Premiul pentru debut la Gala premiilor UNITER pentru rolul din Efecte secundare, pe care iubitorii de teatru îl vor putea (re)vedea duminică, pe 10 septembrie. Din distribuție fac parte și actorii Vlad Ionuț Popescu, Camelia Pintilie și Bogdan Nechifor, iar regia poartă semnătura lui Vlad Bălan. 

O poveste distopică în care numărul de cuvinte utilizate zilnic pentru a comunica ajunge să fie limitat prin lege îi readuce pe scena pe Liviu Romanescu și Denisa Nicolae vineri, pe 29 septembrie. Lemons.Lemons.Lemons.Lemons.Lemons. a fost primul spectacol din România transmis live din sala de teatru la debutul pandemiei și a fost urmărit de mii de spectatori din afara Bucureștiului. 

.

Finalul lunii septembrie va marca și startul turneului MASS prin orașele din țară. Spectacolul regizat de Andrei și Andreea Grosu va ajunge în această toamnă la Ploiești, Buzău, Focșani și Sfântul Gheorghe. Tot în luna septembrie se va relua și turneul itinerant al Stagiunii mobile unteatru, care călătorește prin Transilvania cu spectacolul „Legenda din Hamelin”. O posibilă istorie a sașilor, prezentat în limba germană și supratitrat în limba română. Următoarele localități în care va poposi scena pop-up sunt Sighișoara, Mediaș, Șona, Hoghilag, Prod, Porumbacu de Sus, Viscri, Biertan și  Richiș.

Despre unteatru

Un proiect independent lansat în urmă cu 13 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În 2020 s-a lansat platforma VoD unteatru cinematic, o scenă virtuală care oferă spectatorilor ocazia de a urmări spectacole independente online, oricând, de oriunde. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.