S-au deschis înscrierile pentru concursul MECANICUL ANULUI 2021!

AD Auto Total caută cel mai bun mecanic din România într-un mega-concurs adresat sectorului reparații auto: MECANICUL ANULUI. Înscrierile sunt acum deschise pe www.mecaniculanului.ro până pe 30 octombrie inclusiv. Marele premiu este o mașină Toyota Aygo, la care se adaugă premii în bani, cursuri de calificare sau alte surprize. 

Competiția MECANICUL ANULUI a fost creată pentru a demonstra României pasiunea, rigurozitatea și perseverența din care se construiește un campion. 31 021 de mecanici auto sunt înregistrați în momentul de față pe tot teritoriul țării, conform Ministerului Muncii.

CUM SE DESFĂȘOARĂ CONCURSUL: 

  • Până pe 30 octombrie inclusiv, aspiranții la marele titlu sunt așteptați pe site-ul www.mecaniculanului.ro pentru a rezolva un test online preliminar, în cadrul căruia vor trebui să răspundă corect la 45 de întrebări într-un timp delimitat de 60 de minute. Competiția se adresează oricărui pasionat de mecanică în vârstă de peste 18 ani, iar preselecțiile se desfășoară la nivel național.
  • Cei mai bine cotați 100 de mecanicii și diagnosticieni trec în faza a doua a competiției, care se va desfășura de asemenea, online. 
  • Finalele concursului vor avea loc in București, pe 20 noiembrie, sub forma unui spectacol live, derulat în condiții de maximă siguranță pentru toate persoanele implicate.  
  • La secțiunea MECANICĂ AUTO, 2 finaliști din 50 au de executat, succesiv, o operațiune mecanică, în maxim 20 de minute. Cel care urmează procedura corectă și reușește timpul cel mai bun câștigă un premiu în valoare de 2000 EUR. 
  • La secțiunea DIAGNOZĂ, 10 semifinaliști trec printr-o probă de tipul „Știi și Câștigi” (proba pupitrelor), unde cel care are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Ultimii doi rămași în cursă își vor testa limitele într-o întrecere tensionată: două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care trebuie s-o repare în 30 de minute! 

Gabriel Zane, Director Marketing, AD AUTO TOTAL: “România are nevoie de meseriași buni ca de aer. Asistăm la o creștere masivă a nevoii de forță de muncă calificată în domeniul reparațiilor auto. AD AUTO TOTAL, lider al pieței de distribuție de piese auto în România, îi susține de peste 25 de ani pe acei profesioniști care-și practică meseria la superlativ. Împreună construim o țară așa cum ne trebuie tuturor”. Ionuț Ion, trainer ACADEMIA AUTO, membru al juriului: „Este uimitor nivelul de cunoștințe de care are azi nevoie un profesionist din sectorul automotive. Automobilele sunt în permanentă schimbare, diagnosticienii auto și mecanicii au nevoie deci să învețe permanent. Cu atât mai onorant e titlul de MECANICUL ANULUI pentru cel care reușește să câștige în 2021 această competiție”. Alexandru Szuz (MECANICUL ANULUI 2018): “De când am câștigat titlul, îmi sună telefonul încontinuu… Din glumă am ajuns la concurs, a fost inițial un joc pentru mine. A fost o surpriză imensă, pentru că nu e un titlu ușor de câștigat, ai nevoie de o grămadă de teorie. Eu de ani de zile fac cursuri de specializare, măcar de 8-10 ori pe an, în România sau în afara țării”. Robert Puiac (MECANICUL ANULUI 2017): „Titlul de MECANICUL ANULUI a însemnat foarte mult pentru mine. Mi-a demonstrat în primă fază mie că atunci când faci ceva cu pasiune și plăcere, ajungi cel mai bun”. Francisc Kasziba (MECANICUL ANULUI 2016): „Senzația care m-a cuprins în momentul în care am câștigat este de nedescris. Lacrimile de bucurie au spus totul. Să ajungi la un nivel la care ești apreciat și recompensat este visul oricărui meseriaș, indiferent de ce domeniu vorbim”. Tiberiu Tudorache, profesor la Universitatea Politehnica din București: „Susținem fără rezerve eforturile de educare și formare profesională de calitate, în domeniul automotive. Concursul MECANICUL ANULUI reprezintă o inițiativă care se bucură de recunoaștere la nivel național, ajunsă deja la zece ani de existență, pe care o salutăm. Am colaborat și colaborăm constant cu organizatorii, Academia Auto, pentru cursuri de instruire în domeniul vehiculelor electrice și hibride”. 

Spectacolul îndemânarii și expertizei celor mai buni reparatori auto va fi transmis integral pe paginile oficiale de Facebook AD Auto TotalMecanicul Anului și Academia Auto.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.