Se cauta Razboinici pentru Mortal Kombat – din 16 iulie in cinematografe

Noua aventură cinematografică explozivă „Mortal Kombat”, inspirată de franciza blockbuster de jocuri video care s-a bucurat recent de cea mai reușită lansare a jocului video din istoria sa, Mortal Kombat 11, va fi adusă pe marile ecrane, de New Line Cinema, din 16 iunie 2021.

Filmul este regizat de premiatul producator australian, Simon McQuoid, marcând debutul său în regie și este produs de James Wan (filmele universului „The Conjuring”, „Aquaman”), Todd Garner („Into the Storm”, „Tag”), McQuoid și E. Bennett Walsh („Men in Black: International”, „The Amazing Spider-Man 2”).

În „Mortal Kombat”, luptătorul MMA Cole Young, obișnuit să ia bătaie pentru bani, nu știe de moștenirea sa – sau de ce împăratul Lumii Exterioare, Shang Tsung, și-a trimis cel mai bun războinic, Sub-Zero, un Cryomancer din altă lume, să-l vâneze pe Cole. Temându-se de siguranța familiei sale, Cole pleacă în căutarea lui Sonya Blade la sfatul lui Jax, un maior al Forțelor Speciale care poartă acelaşi dragon ciudat cu care s-a născut Cole. Curând, el se găsește la templul lordului Raiden, Zeul Tunetului, protectorul Pământului, care acordă sanctuar celor care poartă semnul. Aici, Cole se antrenează cu războinicii experimentați Liu Kang, Kung Lao și mercenarul necinstit Kano, în timp ce se pregătește să stea alături de cei mai mari campioni ai Pământului împotriva dușmanilor din Lumea Exterioară, într-o luptă cu mize mari pentru univers. Dar Cole va fi împins suficient de tare pentru a-și debloca arcanele – imensa putere din interiorul sufletului său – la timp pentru a-și salva nu numai familia, ci pentru a opri Lumea Exterioară odată pentru totdeauna?

Distribuția internațională diversă reflectă natura globală a brandului, selecţia de talente acoperind lumile filmului, televiziunii și artelor marțiale. Ansamblul include Lewis Tan („Deadpool 2”, „Wu Assassins” de Netflix) în rolul lui Cole Young; Jessica McNamee („The Meg”) în rolul Sonya Blade; Josh Lawson („Bombshell”) în rolul lui Kano; Tadanobu Asano („Midway”) ca Lord Raiden; Mehcad Brooks („Supergirl” TV) ca Jackson „Jax” Bridges; Ludi Lin („Aquaman”) ca Liu Kang; cu Chin Han („Zgârie-nori”) ca Shang Tsung; Joe Taslim („Star Trek Beyond”) ca Bi-Han și Sub-Zero; și Hiroyuki Sanada („Zgârie-nori”) ca Hanzo Hasashi și Scorpion. De asemenea, sunt prezentate Max Huang în rolul lui Kung Lao; Sisi Stringer ca Mileena; Matilda Kimber în rolul Emily Young; și Laura Brent în rolul Allison Young. McQuoid a regizat după un scenariu de Greg Russo și Dave Callaham („Wonder Woman 1984”), dintr-o poveste de Oren Uziel („Mortal Kombat: Rebirth”) și Russo, bazată pe jocul video creat de Ed Boon și John Tobias. Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Michael Clear, Jeremy Stein și Larry Kasanoff au fost producători executivi.

Aducând brandul extrem de popular pe marele ecran, McQuoid a condus o echipă de cineasti australieni și americani, inclusiv directorul de fotografie Germain McMicking („True Detective”, „Top of the Lake: China Girl”), designerul de producție Naaman Marshall („Underwater , „„ Servitor ”), editori Dan Lebental („ Spider-Man: Far From Home ”) și Scott Gray („ Top of the Lake ”,„ Daffodils ”), supraveghetorul efectelor vizuale Chris Godfrey („ Hacksaw Ridge ”) și designerul de costume Cappi Ireland („Leul”, „The Rover”). Muzica este a lui Benjamin Wallfisch („Blade Runner 2049”, filmele „IT”).

New Line Cinema prezintă o producţie Atomic Monster / Broaken Road Production, „Mortal Kombat”. Filmul va fi lansat în cinematografe pe 16 iunie 2021 și distribuit în întreaga lume de Warner Bros. În România filmul este distribuit de Vertical Entertainment.

DESPRE PRODUCȚIE

Semnul dragonului … este o invitație de a participa la o luptă cunoscută sub numele de Mortal Kombat.

În „Mortal Kombat”, fenomenul global visceral și exploziv, este catapultat pe ecran într-o acțiune aventură de care echipa Tărâmului formată din războinici neîncercați se confruntă cu o luptă decisivă împotriva dușmanilor din Outworld. Călătoria eroului începe când Cole Young își descoperă adevăratul destin: să se alăture unui grup de războinici aleși și să se pregătească pentru un meci mult mai mortal decât atacurile MMA cu care este obișnuit. De fapt, însăși soarta Pământului este în mâinile lui.

Regizorul / producătorul Simon McQuoid afirmă: „Scopul nostru în a aduce această poveste pe ecran a fost să respectăm francize de jocuri și să bucurăm fanii îndârjiți, dar, de asemenea, să creăm o experiență palpitantă pentru cinefilii care ar putea să nu cunoască jocurile. Am vrut să le oferim tuturor o experiență cu adevărat distractivă, neîncetată și să lăsăm publicul de film să cunoască aceste personaje incredibil de cool și energia puternică a acestui IP. Sperăm că am rămas autentici și, în același timp, am reușit să ridicăm ADN-ul Mortal Kombat într-un mod mare, cinematografic, care nu s-a mai făcut de foarte mult timp”.

O parte din păstrarea autenticității  francizei ar impune, bineînțeles, realizatorilor de filmului îmbrățișeze brutalitatea extremă, știind că în esență este vorba despre două lumi aflate într-un război care se poartă în mod exclusiv în lupte full contact. „Este un element cheie al Mortal Kombat”, confirmă McQuoid, „dar marele lucru despre aceste personaje este că, odată ce le cunoști pe ele și motivațiile lor, luptele sunt la fel de semnificative pe cât de lipsite de faimă; îți alegi preferații și îți pasă de ce li se întâmplă. ”

Filmul „Mortal Kombat” include numeroase figuri canonice, cum ar fi Scorpion și Sub-Zero, tradiția extinsă, costumele și expresiile emblematice, mișcările de semnătură care duc la fatalități sângeroase și tărâmurile complet reprezentate.

James Wan, care a produs filmul împreună cu Todd Garner, McQuoid și E. Bennett Walsh, explică: „Au trecut peste 25 de ani de la apariția primului lungmetraj, iar fanii au fost destul de vocali cerând o nouăecranizare pentru marele ecran. Ca fan al jocurilor și al filmelor, am vrut să văd o altă versiune cinematografică și am simțit că este timpul să revedem acest IP care a fost păstrat relevant în lumea jocurilor, dar nu la fel de mult în lumea caracteristicilor speciale.

„De la început”, continuă el, „împreună cu Todd Garner și echipa mea Atomic Monster am încercat să creăm o versiune folosind  tehnologiile de filmare de astăzi, respectând în același timp tonul fanteziei, acțiunile violente și sipritul jocului pe care fanii au ajuns să le iubească. Am vrut să readucem aceste personaje și povești vii pe marele ecran într-un mod modern, captivant, pentru o generație cu totul nouă, care poate nu este la fel de familiarizată cu filmele cu care am crescut noi. ”

„Simon a avut o viziune puternică asupra lumii și a personajelor din materialul original”, spune Wan, un maestru în construirea lumii. „Chiar dacă acesta este primul său lungmetraj, el a petrecut ani în lumea comercială spunând povești vizuale și a lucrat îndeaproape cu scriitorii pentru a proiecta lumea în film.”

Garner adaugă: „Când am ajuns la lucrarea lui Simon, nu numai că a fost vizibil incitant, dar chiar a putut spune o poveste în 30 de secunde. Unul dintre motivele pentru care am fost dornici să lucrăm cu el a fost pentru că a vrut cu adevărat să adopte această abordare incluzivă, puternic înrădăcinată, mai realistă, asupra aventurii epice. ”

În aducerea la viață a jocurilor, McQuoid și scriitorii au căutat o intrare ușoară în lume pentru cei neinițiați și l-au creat pe Cole Young ca un vehicul de descoperire, astfel încât, fie că un spectator este familiarizat sau nu cu Mortal Kombat, viziunea asupra lumii prin ochii lui Cole este a cuiva care o experimentează pentru prima dată.

Scriitorii Oren Uziel și Greg Russo au dezvoltat povestea pe care apoi a scris-o Russo și Dave Callaham. Russo își amintește: „Respectul pentru canon a fost misiunea pe care am avut-o încă de la început”. În calitate de fan de multă vreme, care se clasează în top 50 printre jucătorii din lume și în top 15 în SUA pe platforma Xbox, acest proiect a fost predestinat pentru Russo, care, într-o vizită la casa mamei sale în perioada în care a început să creeze povestea, a găsit desene și povestiri vechi despre jocul Mortal Kombat pe care l-a realizat la vârsta de 12 ani. „Le-am dezgropat și i-am arătat soției mele, iar ea a spus:„ Uau! ”

„Jocurile video au fost întotdeauna o evadare pentru mine atunci când creșteam”, continuă el. „Mortal Kombat a fost unul dintre jocurile care m-au prins cel mai mult. Așa petreceam nenumărate ore la arcadă după școală jucându-mă cu prietenii mei și aveam toate versiunile de consolă de acasă. Dragostea mea pentru aceast joc a fost încurajată la o vârstă foarte fragedă. Simt că acest lucru a fost întotdeauna predestinat. ”

McQuoid adaugă: „Fanii investesc mult timp, bani și atenție în jocuri și sunt atribuiți în personajelor. Îl cunosc complet și îl adoră, iar scriitorii s-au asigurat să respecte acest lucru, luând în considerare și un public nou. Acesta este unul dintre motivele pentru care am iubit scenariul – avea suflet și umanitate, subliniind acțiunea și aventura intense. Fiecare personaj luptă pentru ceea ce contează pentru ei. ”

CAST & PERSONAJE

Distribuția internațională a „Mortal Kombat” reflectă natura globală brandului; fiecare actor din film a fost distribuit nu numai pentru talentul său, ci și pentru că își reprezintă cu exactitate personajul așa cum îi cunosc fanii și îi iubesc. McQuoid spune: „Cu acest film ridicăm aceste personaje mult iubite pe o platformă care este chiar mai masivă decât în ​​jocuri, așa că am respectat fiecare personaj cât de bine am putut pentru a le aduce pe marele ecran într-un mod care se simte autentic. ”

Garner este de acord. „Franciza în sine are acest minunat grup divers de personaje, iar scopul nostru a fost să reflectăm cu acuratețe etnia fiecărui membru al distribuție noastre.” Wan adaugă: „În lumea în care trăim astăzi, reprezentarea este extrem de importantă. Când ai un film ca acesta, nu este nimic mai bun decât să îmbrățișezi modul în care au fost concepute personajele și să arunci talente din întreaga lume „.

Eroii Tărâmului Pământ.  Aceștia sunt campionii!

Singurul rol principal din film pe care jucătorii nu îl vor cunoaște este cel care apare la începutul poveștii, Cole Young. Un nou personaj al francizei Mortal Kombat, Cole este un talentat luptător MMA care se luptă să facă o pauză în lumea violentă și competitivă a luptei în cuști. Fără să știe de moștenirea sa puternică, Cole poartă un semn distinctiv din naștere despre care, în curând, descoperă că l-a făcut ținta asasinilor Outworld. Disperat să-și protejeze familia și să afle adevărul din spatele semnului său, Cole este propulsat într-o călătorie periculoasă în care singurul lucru care îl poate salva este descoperirea propriei puteri interioare: arcanele sale.

Lewis Tan joacă rolul lui Cole, un fost campion care acum se străduiește să se descurce, luptând în meciuri ilegale în cușcă doar pentru a pune suficientă mâncare pe masă pentru fiica sa, Emily și soția sa, Allison. Își iubește familia mai mult decât orice în lume, dar crede că îi dezamăgește, că nu este suficient de bun, probabil că nu va fi niciodată. Dar Cole își va da seama în curând că destinul său este mult mai mare decât și-ar fi putut imagina vreodată

Russo spune că ideea pentru povestea lui Cole a venit din propria sa viață. „Când am început să lucrez la acest proiect, eu și soția mea ne pregăream să avem primul nostru copil. Am avut de-a face cu o mulțime de întrebări despre ceea ce înseamnă să fii tată, întrebându-mă dacă aș fi un tată bun, genul ăsta de lucruri. Și am canalizat toate aceste frici și emoții în crearea personajului lui Cole Young. ”

Tan își amintește: „Cred că prima dată când am jucat Mortal Kombat a fost într-o arcadă, dar, ca majoritatea copiilor care s-au îndrăgostit de acțiune și lupte, am avut jocul și acasă; de obicei jucam cu Kung Lao, mă strecuram și mă jucam până noaptea – și aveam probleme! Și acum uită-te la mine, mamă! ” râde. Actorul a iubit amestecul a ceea ce oferea McQuoid cu abordarea sa asupra universului Kombat.

„Povestea a fost într-adevăr cinematografică și, în același timp, fundamentată, sinceră, dramatică, violentă. Ce a fost grozav pentru mine este să joc rolul acestui tată care, încercând să-și protejeze familia, își descoperă propriul adevărat destin. ” Când îl întâlnim pe Cole, el se află în mijlocul unui meci. Tan își amintește, „a fost o scenă puternică și a fost una dintre primele scene pe care le-am filmat. Cole are la început o mare luptă MMA împotriva unui tip pe nume Ian Streets, care este un adevărat boxer cu articulații goale, care știe și coregrafia luptei de film. Dar nu poți să falsifici lupta MMA și prea multe astfel de lucruri, așa că a trebuit să lucrăm la ea timp de trei zile. ”

Înainte ca Cole să poată înțelege pe deplin ce se întâmplă, este abordat de un străin care, de fapt, pare să înțeleagă situația și pericolul grav în care se află Cole: Jax. Interpretat de Mehcad Brooks, Jax – alias maiorul Jackson Briggs – este un soldat al Forțelor Speciale impunător din punct de vedere fizic. Un protector născut în mod natural, Jax a pus întotdeauna siguranța celor din jur și o face din nou cu Cole, ordonându-l să se mențină în siguranță în timp ce ia lovitura de la adevărata furtună de gheață care este deasupra lor.

Brooks spune: „Am fost atât de mult fan al jocului atât de mult încât, când am citit scenariul, am fost dat pe spate. Este într-adevăr un vis devenit realitate să joci Jax Briggs. ”

Fiind atât de familiarizat cu personajul, Brooks spune că provocarea ca actor a fost tocmai aceea. „Ce este interesant despre interpretarea unui personaj de jocuri video este că trebuie să parcurgi această linie de a fi mai mare decât viața, dar și de a face persoana respectivă să se simtă reală, așa că a trebuit să țin mereu asta în minte”.

Un truc pe care l-a folosit pentru a găsi o prespectivă pentru rol a fost, spune el, „M-am gândit la citatul Hemingway, ceva de genul„ Odată ce un om a vânat bărbați înarmați suficient de mult și îi place, găsește apoi foarte puțină plăcere în orice altceva. „Pentru Jax, care provine din Forțele Speciale, nu are poftă de nimic mai puțin, deci unde te duci de acolo? Monștrii, nu? Și pentru a-i vâna, trebuie să fii unul, într-un fel. El este un ucigaș, așa că a trebuit caut în interiorul meu pentru a juca acel sentiment al datoriei, acea compartimentare care vine cu ideea că asta trebuie să facă pentru a se menține pe el însuși și pe ceilalți în siguranță „.

Jessica McNamee, care joacă rolul puternicei Sonya, nu avea un background cu jocul video. „A fost o experiență de învățare pentru mine”, spune ea, „și sunt multe de învățat! Am citit multe și am ascultat câteva podcast-uri despre toate personajele și jocul – întregul univers – și a fost foarte util. Am aflat povestea Sonyei și totul despre rivalitatea pe care o are cu Kano „. Actrița spune că aceasta din urmă a contribuit la alimentarea performanței sale. „Dacă aș citi doar scenariul, nu cred că mi-aș fi dat seama cât de mult are o vendetă Sonya împotriva lui Kano – își dorește cu adevărat acest tip mort și asta a făcut ca interpretarea dinamicii lor să fie cu adevărat interesantă.”

Loyal to anyone who’ll pay him enough, Kano goes against everything Sonya Blade stands for and their rivalry, well-known throughout the Mortal Kombat universe, is played to full force in the film. Ironically, though he was familiar with the games, having played them as a kid, Lawson confesses, “I knew Sonya Blade, I knew Lord Raiden, but I never played as

În timp ce se apropiau de templu, trio-ul este întâmpinat de Liu Kang, o forță integrală a echipei Lordului Raiden, campioni ai Tărâmului Pământ. Admirabil de loial, Liu Kang și-a dedicat viața pregătirii pentru Mortal Kombat și servește ca un ghid de încredere și consilier pentru toți pe drumul spre protejarea Tărâmului Pământ de forțele Outworld. Călugărul shaolin este unul dintre puținii care știe tot ce trebuie știut despre Mortal Kombat și a câștigat deja încrederea și favoarea Lordului Raiden. De asemenea, și-a deblocat propriile arcane sau adevărata putere și are puterea de a manifesta și manipula focul. El îi va sfătui pe eroii noștri și îi va îndruma spre descoperirea adevăratului lor potențial.

Ludi Lin îl interpretează pe misticul Liu Kang. „Am început să joc jocurile video când eram copil, iar când a apărut primul film„ Mortal Kombat ”, Robin Shou a devenit unul dintre eroii mei – am chiulit de la școală pentru a viziona al doilea film. Acum ajung să joc același personaj ”, zâmbește el.

„Liu Kang este centrul spiritual al filmului”, notează el. „Are o inimă foarte curată. El crede în campionii Pământului mai mult decât oricine – chiar și Raiden și-a pierdut încrederea în lume, deoarece oamenii săi au uitat mitologia ei. S-a îndepărtat. Dar Liu Kang încă mai crede. Rămâne de văzut dacă credința sa în cineva ca Cole se dovedește a fi bine plasată”.

Bătrân nemuritor și protector al Tărâmului Pământ, Lord Raiden a adunat și a antrenat generații de campioni pentru a lupta cu fiecare turneu Mortal Kombat. După ce le-a pierdut pe ultimele nouă, Lord Raiden nu are prea multe speranțe în acest ultim grup.

Tadanobu Asano, care îl portretizează pe Zeu Tunetului, oferă: „Raiden îi așteptă pe războinicii care vor lupta pentru Pământ. Este un lucru foarte important pentru el, deoarece se pregătește mereu pentru următorul Mortal Kombat, dar el crede că acum poate ar trebui să renunțe, că adversarul său este prea puternic, alegerile sale nu sunt bune „. Pentru a-l ajuta să construiască personajul, care poate fi oarecum rezervat, actorul a citit mai mult decât  replicile sale. „Pentru mine, cel mai important lucru este citirea scenariului de mai multe ori”, spune el. „Există dialogul meu, dar există multe sentimente importante în dialogul celorlalți. Raiden este o persoană liniștită și calmă, dar uneori își va striga sentimentele. Îmi pot înțelege personajul din aceste scene, dar și din scene în care vorbesc despre Raiden. Aceste lucruri, aceste alte detalii, sunt foarte importante pentru mine când citesc scenariul. ”

Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, Max Huang a venit în universul jocurilor Mortal Kombat după ce a descoperit mai întâi filmele anterioare. Un fan cu drepturi depline, el spune: „Când am auzit că voi juca Kung Lao, s-a întâmplat să fiu în China, antrenându-mă în arte marțiale. A fost ca un vis împlinit, într-adevăr. ” Huang s-a pregătit pentru piesă și a ajuns într-un unghi unic. „Am parcurs scenariul și am crezut imediat că este ca un film western clasic, deoarece are toate aceste personaje grozave care se reunesc pentru o confruntare”, relatează el. „Mai ales Kung Lao, pentru că este acest tip misterios, nu vorbește prea mult, ține pentru sine și poartă această pălărie cu boruri largi, care este atât de iconică; Am simțit că aproape îl face să pară un cowboy ”.

Actorul, care s-a întors să joace jocul pentru a lua stilul de luptă al personajului său, a conceput o modalitate de a se antrena cu pălăria înainte de a beneficia de costumul său. „De fapt am tăiat o pălărie din carton, așa că am avut cu ce să lucrez și chiar am venit cu câteva mutări noi. A fost destul de distractiv. ”

Realizatorii au știut că nu le pot oferi fanilor un film Mortal Kombat fără să includă legendarul ninja născut în clanul Shirai Ryu și cel mai mare războinic care a trăit vreodată, Hanzo-Hasashi, cunoscut și sub numele de Scorpion. Dar uciderea sa violentă din mâna asasinului rival Bi-Han l-a alungat în Netherrealm, unde sufletul său a rămas prins în focul etern, răzbunarea fiind singurul gând în timp ce așteaptă o șansă de a fi eliberat din morți.

Fără experiență în universul Mortal Kombat, actorul Hiroyuki Sanada s-a îndreptat direct spre computerul său pentru a cerceta franciza și mai ales pentru a găsi informații despre personajul său, dar a simțit că o abordare practică merită încercată. „Eram la un alt film și m-am dus la un centru de jocuri unde am găsit jocul clasic. Am băgat moneda și am încercat să găsesc Scorpion și Sub-Zero, pentru a-mi da seama de acele personaje. Bineînțeles că am fost bătut de fiecare dată, doar că pierd și pierd ”, râde el. „Dar am continuat jocurile pentru a învăța în continuare poveștile, fundalul și personajele. A fost atat de multă distracție.” El și-a îmbrățișat imediat caracterul. „Era cool și îmi plăceau armele și stilurile de luptă”, spune Sanada. „Dar am simțit o oarecare presiune pentru a mă asigura că l-am înțeles bine”. Actorul nu trebuie să se îngrijoreze – se pare că distribuția sa a fost predestinată. „Înainte să mi se ofere aceast rol, fanii de pe internet foloseau Photoshop sau ceva pentru a-mi pune fața pe corpul Scorpionului!”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.