Solidar Social aniversează 1 an de activitate: 4 cantine sociale și peste 200.000 de porții de mâncare caldă

Asociația Adi Hădean aniversează astăzi, 1 aprilie a.c., un an de la lansarea proiectului ”Solidar Social”. Programul umanitar, inițiat la începutul pandemiei, s-a remarcat ca model de bune practici, fiind multiplicat la nivel național și angajând interesul a tot mai multor sponsori și voluntari. Prima cantină „Solidar Social” a fost deschisă în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în București, în urmă cu un an. 

„În doar câteva zile, zeci de oameni s-au alăturat efortului nostru de a găti și livra mâncare caldă atât persoanelor vulnerabile aflate în evidența DGASPC Sector 6, cât și medicilor din prima linie de la Matei Balș, Fundeni și Colentina. A fost confirmarea de care aveam nevoie, aceea că frica pe care ne-a adus-o pandemia poate fi tratată doar cu solidaritate arătată celor de lângă noi. Iar tendința de multiplicare a acestui proiect ne întărește convingerea că românii sunt altruiști și nobili, au nevoie doar de cadrul potrivit în care să-și manifeste aceste valori”, a declarat Chef Adi Hădean. 

La șase luni de la înființare, în octombrie 2020, echipa „Solidar Social” a validat un parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, pentru asigurarea de alimente pentru cei 100 de copii aflați în Centrul de Zi din Petrila, județul Hunedoara. Au urmat Constanța și Ploiești, acolo unde cantinele sociale vor pregăti anual 33.600 porții de mâncare caldă pentru persoane provenite din medii defavorizate.

În luna martie a.c., Asociația Adi Hădean și Școala de Meserii CONCORDIA au lansat proiectul „Chef de excelență”, în cadrul căruia chefii asociației vor susține lunar ateliere de formare profesională pentru cursanții înscriși la specializarea de bucătari.

„Un an de Solidar Social înseamnă un an de curaj și bunătate. Acum vedem mai bine și mai departe, așa că vrem să ne extindem, vrem să ajungem acolo unde este cu adevărat nevoie de sprijin. Și vrem să facem asta alături de oameni care înțeleg și care își însușesc misiunea de a fi Solidari Social. Ne propunem să creăm o rețea de cantine sociale care să funcționeaze prin donații de alimente, cu resursa umană inclusă în programe educaționale de reconversie sau școli vocaționale. Ținta pe care ne-o propunem este de un milion de porții de mâncare caldă pe an. Și cred cu tărie că acesta este doar începutul”, a concluzionat Chef Adi Hădean. 

Resursele necesare pentru atingerea acestui obiectiv sunt de aproximativ 100 kg de alimente zilnic, minimum patru autoutilitare pentru livrare și materiale specifice de protecție sanitară. Asociația Adi Hădean va derula campanii de conștientizare și responsabilitate socială, încurajând implicarea voluntarilor în pregătirea, ambalarea și transportul pachetelor. 

Acțiunile realizate în primul an „Solidar Social” au fost susținute prin implicarea Macromex, PepsiCo, Telus, Autonom, MicroGreens, Nordic Shops, Oti, fiLeonidas, Selgros, Banca pentru Alimente, Napolact, Hochland, MOL, Danone, Fuchs Condimente, Penny Market, KissFM, RockFM, Carpatina, Mara Mura, Agricola, Brandis, Ferma Pogacean, Maspex, Maresi, Finastra, VestFood, Cuveeo, First Coffee, Biodeck, DeliFood, Unilever, Orkla, Univer, ParmaFood, Gustav Hahn, Pastificio Ambra, Maspex, Zea, Catwalk by Ramona Mindru, Heaven, Rompaper, Vector Integrated Services și Process Color. Cei care vor să afle mai multe despre proiect sau despre cum se pot implica pot accesa https://activsocial.adihadean.ro. 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.