Traind printre demoni: E mana diavolului – din 3 iunie in cinematografe
|Adevăratul horror se întoarce, acum mai înfricoșător și mai real ca oricând, având la bază dosarele adevărate ale lui Ed și Lorraine Warren: „Trăind printre demoni: E mâna diavolului”, din 3 iunie 2021, în cinematografele din România.
„Curtea acceptă existența lui Dumnezeu de fiecare dată când un martor jură să spună adevărul. Cred că este timpul să accepte existența diavolului „. – Ed Warren
„Trăind printre demoni: E mâna diavolului” dezvăluie o poveste îngrozitoare de teroare, crimă și o forță malefică necunoscută, care îi șochează chiar și pe experimentații investigatori din viața reală Ed și Lorraine Warren. Unul dintre cele mai senzaționale cazuri din dosarele lor, începe cu lupta pentru sufletul unui tânăr băiat și îi duce apoi dincolo de tot ce mai văzuseră până acum, pentru a marca primul caz din istoria americii în care un suspect de crima invocă posesia demonică ca strategie de apărare.
Vera Farmiga și Patrick Wilson revin în rolurile Lorraine și Ed Warren, sub îndrumarea lui Michael Chaves („Blestemul La Llorona”). Filmul îi mai are în roluri principale pe Ruairi O’Connor („Prințesa spaniolă” a lui Starz), Sarah Catherine Hook („Monsterland” al lui Hulu) și Julian Hilliard (seria „Penny Dreadful: City of Angels” și „The Haunting of Hill House”).
„Trăind printre demoni: E mâna diavolului” a fost produs de James Wan și Peter Safran, care au colaborat la toate filmele „Conjuring” Universe. Chaves în regia unui scenariu de David Leslie Johnson-McGoldrick („The Conjuring 2”, „Aquaman”), poveste de James Wan și David Leslie Johnson-McGoldrick, bazată pe personaje create de Chad Hayes și Carey W. Hayes. În calitate de producători executivi au fost Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Michael Clear, Judson Scott și Michelle Morrissey.
Echipa creativă din culise a reunit colaboratorii universului „Conjuring”, inclusiv directorul de fotografie Michael Burgess, designerul de producție Jennifer Spence, designerul de costume Leah Butler și compozitorul Joseph Bishara, împreună cu editorul din „The Curse of La Llorona”, Peter Gvozdas și editorul Christian Wagner („Furious 7”).
„Trăind printre demoni: E mana diavolului” este al șaptelea film din Universul „Conjuring”, cea mai mare franciză de groază din istoria filmului, având încasări de peste 1,8 miliarde de dolari în întreaga lume. Include primele doua filme „Conjuring”, și „Annabelle”, „Annabelle 2”, „Călugărița: Misterul de la Mănăstire”ș „Annabelle 3”.
New Line Cinema prezintă Un monstru atomic / O producție Peter Safran, „Trăind printre demoni: E mâna diavolului”. Acesta va fi distribuit de Warner Bros. Pictures. Filmul se lansează în România pe 3 iunie 2021.
„O scenă sonoră este un loc în care sunt create lumi și cosmosul nu cunoaște diferența dintre ficțiune și non-ficțiune.” – Episcopul Bryan D. Ouellette, exorcist principal pentru Ordinul Exorciști, Divizia Atlanta
„Duhule Sfânt, ne adunăm în numele tău. Luminează-ne inimile. Dă-ne lumină și putere. Susține-ne prin puterea ta, pentru că tu ești Dumnezeu”. Cu acele cuvinte ale episcopului Bryan D. Ouellette din Sfânta Biserică Catolică Nicholeană din Atlanta, a fost inaugurat cel mai nou film din Universul „Conjuring”. A devenit atât tradiție, cât și tradiție pentru filmele „Conjuring” și pentru spinoff-urile lor să primească o binecuvântare la începutul producției, la care sunt invitați să participe toți membrii distribuției și ai echipei de filmare. Pentru cei mai mulți, este o sursă de confort, indiferent de credința personală, care dă tonul pentru restul filmării. „Pentru oricine are vreun fel de ezitare”, spune regizorul Michael Chaves, „îi pune în largul său”. „Indiferent dacă în credința ta este mereu prezentă lupta dintre bine și rău, aceast lucru este cu adevărat calmant pentru toată lumea”, spune producătorul Peter Safran.
Ouellette susține că actorii sunt deosebit de vulnerabili la arhetipurile întunecate cărora lucrul la un film de groază le poate da viață. Ca performanța lor să fie convingătoare, actorii devin una cu energia pe care o pun într-un arhetip. Speranța este că ritualul de binecuvântare va atenua efectele acestor energii întunecate.
„Sfințește spațiul în care lucrăm astfel încât spațiul să fie consacrat”, explică Vera Farmiga, care a jucat Lorena Warren în Universul „Conjuring” în ultimii opt ani. „E o necesar și frumos începutul producției.”
„Indiferent pe ce te concentrezi acesta se extinde și se întinde înspre tine. Este legea atracției. Așa că, începerea cu producției cu o rugăciune pentru pozitivitate și protecție ne unește în intenție. Noi dăm credit pentru tot ceea ce este bun și sfânt și curat. Asta e ceva ce Lorraine Warren mi-a spus întotdeauna.” – Vera Farmiga
Un nou capitol și un nou verset
„Mi-a fost greu să mă îndepărtez de funcțiile de regizor. Eu am păstorit această lume de la bun început ”. – James Wan
Numele James Wan este sinonim cu „The Conjuring”. Wan este forța creatoare în spatele întregului Univers, dezvoltând povești, supraveghind spinoff-urile și dirijând nucleul de Filme „Conjuring” până în prezent. Deși Vera Farmiga și Patrick Wilson, care portretizează persoanele din lumea reală, clarvăzătorul și demonologul, Lorraine și Ed Warren, au fost regizați anterior de Gary Dauberman în „Annabelle vine acasă”, acesta este primul film complet pentru Warren-i unde Wan nu se află pe scaunul căpitanului.
Wan aproape că nu a regizat „The Conjuring 2”, dar Farmiga și Wilson l-au convins să se întoarcă. În timpul filmării, el a sugerat că s-ar putea să nu-l regizeze pe al treilea, dar actorii credeau că îl pot convinge din nou.
„Când am auzit că s-ar putea să renunțe la regizarea acestuia”, spune Farmiga, „m-am gândit, îl voi urmări din nou și eram sigură că va funcționa.”
Wan a fost mentorul altor regizori la începuturile carierei lor în lungmetraj, inclusiv directorul său de fotografie, John Leonetti („Annabelle”), David F. Sandberg („Lights Out” și, ulterior, „Annabelle 2”), Corin Hardy („The Nun ”), Gary Dauberman („ Annabelle 3”) și Michael Chaves („ Blestemul lui La Llorona ”). Era posibil să existe cineva în această listă de talente căruia Wan să-i predea frâiele francizei.„
„Știam că [James Wan] va modela și produce în continuare povestea, că el ar avea amprentele peste tot, așa că cel mai important lucru pentru mine a fost ca James să găsească pe cineva care să aibă aceeași viziune cu el, care să vrea, mai mult decât orice în lume să o regizeze. ” – Vera Farmiga
„Tocmai lucrasem cu Michael Chaves”, spune Wan, „și mi-a plăcut foarte mult tipul. L-am văzut crescând ca regizor de-a lungul primului său lungmetraj și a simțit cum creativitatea, energia și mentalitatea lui erau exact ce avea nevoie „Trăind printre demoni: E mâna diavolului„„Chaves este un cineast realizat și inteligent”, este de acord Safran. „El chiar înțelege groaza. Nu a fost niciodată altcineva în afară de Chaves pentru asta. ”
Când Chaves a primit apelul inițial pentru a face al treilea „Conjuring”, el nu se aștepta, dar el era pe deplin gata să sară la bord.
„A fost un vis împlinit”, recunoaște Chaves, caracteristic optimist. „Sunt un mare fan al filmelor „Conjuring”. James este stăpânul modern al groazei, așa că pentru a lua frâiele acestei lumi, pe care el creat-o este pe cât de captivant, pe atât de descurajant. Există o responsabilitate imensă nu doar față de James, ci și față de fanii, franciza și personajele pe care le-a creat. Nu am uitat niciodată asta. ”
„Chaves a fost un mare plus”, spune Patrick Wilson, „pentru că iubește aceste filme și are un respect extraordinar pentru James. El este, de asemenea, îndrăzneț. Nu se teme să încerce lucruri noi și să vină cu idei noi. El are respect pentru această franciză, dar este, de asemenea, încântat să o împingă înainte. ”
Chaves susține că unul dintre motivele pentru care Wan l-ar fi putut chema pentru a regiza acest ultim „Conjuring” este datorat dragostei lor comune pentru psihologicul clasic al lui David Fincher thriller-ul „Se7en”. Chaves și Wan au vorbit despre acel film pe platoul din „La Llorona” și el a servit drept punct de referință în evoluția „Trăind printre demoni: E mâna diavolului””.
„Mi-a influența mult portofoliul”, dezvăluie Chaves, „lucrul la acest film”. Încă de la producția filmului „The Conjuring 2”, s-a discutat depre ceea ce ar putea să aducă pe ecrane următorul dosar al lui Ed și Lorraine. Wan știa că nu vrea ca următorul următorul din serie să fie un alt film despre casa bântuită, constrângând la aceeași super-eroi supranaturali și aceiași patru pereți ai povestirii care fuseseră prezentați deja în primele două filme.
„Îmi amintesc că le-am spus lui Patrick și Vera pe platou din „Conjuring 2”, explică Wan, „că vreau să explorez lumea în care Ed și Lorraine au ajutat poliția să rezolve crime. Am vrut ca al treilea film să se simtă diferit. ”
„Am vrut să plec din sub-gen-ul casa bântuită dar să păstrez toate sperieturile și „The Conjuring: The Devil Made Me Do It ’joacă ca un classic thriller cu detectiv de poliție, cu excepția că detectivii sunt Ed și Loraine Warren.” – James Wan
Pentru a atinge acest obiectiv, Wan, Safran și scenaristul David Leslie Johnson McGoldrick au apelat la unul dintre cele mai faimoase dosare ale familiei Warren. Rupt de pe primele pagini ale ziarelor, notoriul caz „The Devil Made Me Do It” se concentrează pe primul proces de crimă din SUA, unde posedarea demonică a fost folosită ca apărare juridică. Echipa „Conjuring” a considerat că acest lucru a fost ocazia perfecta pentru Ed și Lorraine de a-și împinge abilitățile la limită, de a-și risca viața pentru a demonstra inocența acuzatului și existența forțelor malefice. Această poveste ar fi cea mai îngrijorătoare și șocantă încă pentru familia Warren.
„Pentru toți cei implicați”, spune Chaves, „Aceasta a fost cea mai întunecată poveste Warren. Ei au făcut toate eforturile posibile pentru acuzat, Arne Johnson. ”
„Diavolul m-a făcut să o fac” a oferit, de asemenea, realizatorilor suportul perfect prin care să-i trimită pe Ed și Lorraine afară, în lume. A fost o ocazie excelentă pentru ei să implice poliția și investigheze motivele sinistre care au dus la o crimă îngrozitoare.
„În „The Conjuring”, eliberarea de rău a fost limitată într-un singur spațiu între patru pereți ”, descrie Farmiga. „În „The Conjuring 2”, l-am dat lui Ed și Lorraine un bilet de avion și i-am trimis în străinătate. Dar din nou, misiunea lor a fost limitată în interiorul zidurilor unei case. Acum, pentru „The Conjuring: The Devil Made Me Do It”, ei părăsesc limitele casei bântuite și merg în cele mai depravate și înfricoșătoare locuri. ”
Ceea ce diferențiază cu adevărat acest „Conjuring” și îl face atât de incitant ”, spune Chaves, „este că ai sperieturile și teroarea la care te-ai aștepta de la un film „Conjuring”, dar se desfășoară împotriva acestui mister incredibil care este legat de ceea reprezintă universul „Conjuring”.
Aceasta este povestea lui Arne Cheyenne Johnson și el era un tânăr care era 19 ani. El a devenit posedat de un demon. El și-a ucis proprietarul și a mers la proces ”. – Michael Chaves
Realitatea nu are trei acte și o concluzie palpitantă. Noi trebuie să le furnizez. ” – David Leslie Johnson-McGoldrick
„The Conjuring: The Devil Made Me Do It” s-a confruntat cu două provocări principale în dezvoltare: cum să păstrăm originalul și proaspătul Univers „Conjurător” și cum să echilibrăm realitatea cu drama.
„Aceasta este povestea lui Arne Cheyenne Johnson și el era un tânăr care la 19 ani a fost de un demon. El și-a ucis proprietarul și a mers la proces”. – Michael Chaves
„Realitatea nu are trei acte și o concluzie palpitantă. Noi trebuie să oferim asta”. – David Leslie Johnson-McGoldrick
The Conjuring: The Devil Made Me Do It” s-a confruntat cu două provocări principale în producție: cum să păstrăm Universul „Conjuring” original și proaspăt și cum să echilibrăm realitatea cu drama.
„Am vrut să păstrăm elementele filmelor anterioare pe care oamenii le iubesc”, spune scenaristul David Leslie Johnson-McGoldrick, care a lucrat și el la poveste cu Wan, „dar nu am vrut să le dam exact același lucru din nou.”