Umor englezesc: “I-aş împuşca pe toţi”


Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson

Sper că observați bine ghilimelele din titlu. Afirmația NU îmi aparține.

Celebrul prezentator al emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson, a declarat, în direct în cadrul unei emisiuni de radio, că i-ar împuşca pe toţi cei care participă la grevele din sectorul public din Marea Britanie.

Mai mult, referitor tot la cei care iau parte la greve, Clarkson a spus că i-ar scoate afară în stradă şi  i-ar executa în faţa familiilor lor.

Șoc și groază până aici, nu ? Sau o fi fost beat mangă … sau Hiii .

Un purtător de cuvânt al BBC a precizat că la finalul emisiunii moderatorul şi-a cerut scuze pentru jignirile aduse de comentariile lui Jeremy Clarkson.

Acum, povestea devine și mai interesantă pentru că … Jon Trickett, ministrul muncii din Marea Britanie a declarat că “nimeni nu doreşte aceste greve, dar cei mai mulţi dintre protestatari sunt mame, nu militanţi”.

Mai mult, ministrul britanic a precizat că Jeremy Clarkson “ar trebui să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile făcute iar prim-ministrul ar trebui să precizeze clar că se separă de comentariile dezagreabile rostite de către unul din prietenii lui”.

Reacţii furioase pe Twitter

Potrivit BBC, printre cei care au reacţionat la afirmaţiile prezentatorului tv a fost Tony Parsons, care afirmat că “Jeremy Clarkson a judecat greşit momentul când a criticat dur lucrătorii din sectorul public”.

Afirmaţia lui Jeremy Clarkson vine în timp ce zeci de mii de lucrători din sectorul public protestează în Marea Britanie, pentru noile reglementări care afectează sistemul de pensii.

Acţiunile lor au perturbat până acum activitatea din mai multe şcoli, spitale şi alte servicii din Marea Britanie.

Potrivit BBC, aproximativ două treimi din şcolile din Marea Britanie sunt închise, iar mii de intervenţii în spitalele britanice au fost amanate.

Sindicatele, citate de BBC, estimată că aproximativ două milioane de oameni au intrat în grevă.

Sindicatele din Marea Britanie se opun planurilor autorităţilor de a-i determina pe membrii acestora să plătească mai mult şi implicit să lucreze mai mult pentru a susţine fondul actual de pensii.

Iar poveste noastră continuă aici.

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.