Vorbește cu mine/ Talk to Me, cel mai așteptat film horror al anului, acum în cinematografe

Vorbește cu mine/ Talk to Me este debutul horror al fraților australieni Danny și Michael Philippou, creatori de conținut pe Youtube cu miliarde de vizualizări și multipremiați pentru activitatea lor. Succes de box-office internațional și apreciat de fanii genului, critici de film sau spectatori, Vorbește cu mine  ajunge marile ecrane din România din 22 septembrie, distribuit de Independența Film. 

Filmul urmărește povestea unui grup de tineri, a căror distracție o reprezintă petrecerile, postarea de videoclipuri pe rețelele online și, mai nou, invocarea spiritelor cu ajutorul unei mâini îmbălsămate. Atunci când Mia, o tânără îndurerată de moartea mamei sale, merge prea departe și deschide ușa către lumea spiritelor, lucrurile scapă de sub control. 

„Cel mai bun și cel mai intens film de groază de care m-am bucurat în ultimii ani”, spune Peter Jackson, regizorul Lord of The Rings, despre producția cu buget restrâns, filmată în cinci săptămâni, care a depășit încasările Hereditary, un alt titlu din portofoliul companiei producătoare A24. 

Originari din Adelaide, Australia de Sud, frații Philippou spun că inspirația filmului a venit din observarea tinerilor din cartier: „Unul dintre copii, aflat sub influența drogurilor, era căzut pe jos și cu convulsii. Prietenii lui îl filmau și râdeau. Frapant și înfiorător”. Așa că, atunci când Daley Pearson, prietenul fraților Philippou, a împărtășit cu ei un scenariu de scurtmetraj despre un grup de adolescenți care foloseau posesia ca nouă formă de a fi high, imaginația acestora s-a aprins. Astfel, filmul este despre o adolescentă care se lasă posedată de spirite pentru a obține un efect similar cu cel pe care îl au drogurile, dar la un nivel mai profund este despre tineri care se luptă cu dependența și bolile mintale, iar ceea ce începe ca o evadare din durerea suprimată poate deveni o erupție terifiantă a acelei dureri. 

Vorbește cu mine/ Talk to Me este un film sincer despre cum nu știm să facem față sentimentelor ca adolescenți și despre cum găsim supape care ne fac mintea vraiște. Am vrut ca acesta să fie primul nostru film pentru că este cel mai apropiat de lumea noastră așa cum este ea acum”, spun realizatorii filmului, Danny și Michael Philippou.

Lansat în luna iulie a acestui an, după ce a avut premiera internațională la Sundance Film Festival, Talk to Me beneficiază de cronici pozitive și ratinguri mari pe Rotten Tomatoes, Metacritic și IMDb. 

Vorbește cu mine/ Talk to Me e va avea premiera în cinematografe 22 septembrie, distribuit de Independența Film.

Parteneri media: Rock FM, Cinemap, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Spotmedia, Films in Frame, Urban.ro, Catchy.ro, Munteanu Recomandă, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan

Mai multe pe conturile de Social Media:
YouTube | Facebook | Instagram

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.