„A jovian storm”, instalație interactivă susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim, prezentată în cadrul H3 Garden de la București
|„A jovian storm”, instalație interactivă susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim, va fi prezentată în cadrul proiectului multidisciplinar H3 Garden before detach() de la București, care va debuta miercuri, 9 septembrie.
Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație „Who Am I? A human-robot performance” și o expoziție de instalații interactive sunt incluse în programul proiectului desfășurat la adresa Popa Nan 82.
H3 Garden before detach() va fi lansat simultan cu cel mai mare festival de artă, tehnologie și societate din lume, Ars Electronica. Proiectul multidisciplinar organizat de H3, în colaborare cu Teatrul Odeon și :arrogant films este selectat pentru participare în acest an.
O expoziție de instalații interactive punctează finalul șederii creative a studioului de artă și tehnologie H3 în enclava din Popa Nan 82. Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare urbană care prevede demolarea acestui complex de clădiri, punând astfel sfârșit vocației sale artistice actuale. Motiv pentru care instalațiile prezente în curte vor crea iluzia unui final care se află la granița dintre magie și tehnologie.
Între cele prezentate se numără instalația de lumini „A jovian storm”, prezentată cu sprijinul Conceptual Lab by Theo Nissim. Din interiorul unei centrale electrice de la fața locului va fi simulată o atmosferă extraterestră pentru spectatori. In 1711, Donato Creti finaliza o serie de picturi menite să îl convingă pe Papă de importanța finanțării unui observator astronomic în Bologna. Printre ele se regăsea prima reprezentare grafică a Marelui Punct Roșu de pe Jupiter. Mai bine de 300 de ani mai târziu, ne imaginăm cum ar arăta coborârea prin atmosfera planetei Jupiter.
„Mă bucură nespus să fim alături de unul dintre cele mai inovatoarea și îndrăznețe proiecte ale acestei toamne în București. Conceptual Lab își continuă misiunea, dar mai ales promisiunea de a susține platforme artistice care explorează noi forme de expresie și promovează experiențele new media și artele performative. Sunt fericit că există curajul și pasiunea ca în aceste vremuri deloc ușoare pentru industriile creative, Bucureștiul să găzduiască evenimente de o asemenea amploare”, declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.
Una dintre premierele festivalului o reprezintă muzica live integrată în instalații de lumini. În cadrul seriei de concerte Kaustik Nights, vor cânta Omul cu Șobolani (9 septembrie), Cred că Sunt Extraterestru (10 septembrie), Electric Brother (11 septembrie), Șuie Paparude (12 septembrie) și om la lună (13 septembrie). Biletele sunt disponibile pe myticket.ro.
„Who Am I? A human-robot performance”, primul spectacol la granița teatrului, dansului și a instalațiilor de artă, un concept dezvoltat pentru prima dată în România, a fost sold-out după o săptămână de la punerea în vânzare a biletelor. La cererea publicului, organizatorii au suplimentat numărul reprezentațiilor, astfel că sâmbătă și duminică spectacolul-instalație va fi jucat de două ori, începând cu ora 16.00. „Who Am I? A human-robot performance” reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un studio de artă și tehnologie, H3.
Conceptual Lab are ca misiune principală susținerea industriilor creative și promovarea proiectelor culturale relevante pentru public. Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF, Festivalul Ceau Cinema Timișoara, Bucharest International Dance Film Festival sunt câteva din evenimentele în care Conceptual Lab s-a implicat activ în ultima perioada.