BIFF 2020 – PANORAMA

Panorama este secțiunea BIFF ce aduce în prim plan filme premiate și consacrate la nivel mondial. Iată trei dintre filmele pe care vi le propunem în 2020:

Pinocchio, Matteo Garrone

„Pinocchio”, regizat de Matteo Garrone, deschide cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), care va avea loc între 27 august și 2 septembrie.

Creator de capodopere, precum Gomorra, Reality, Tale of Tales sau Dogman, Matteo Garrone revine în vizorul publicului cu cea mai recentă creație – Pinocchio – ce-l are pe impecabilul Roberto Benigni, în rolul lui Geppetto.

Filmul de fantezie italian scris de Matteo Garrone, împreună cu Massimo Ceccherini, se bazează pe cartea din 1883, „Aventurile lui Pinocchio”, scrisă de autorul italian Carlo Collodi. Pinocchio este un proiect de suflet al lui Garrone, care a desenat primul storyboard al poveștii, la vârsta de șase ani.

„Eu, personal, mă identific cu Pinocchio de când eram copil, însă odată cu vârsta am început să ma transform în Geppetto, mai ales după ce am devenit tată… Este ceva în mine din amândoi”. Matteo Garrone

Pinocchio este un „must-see” pentru consumatorii de cinema.

There is No Evil, Mohammad Rasoulof

(Câștigător al Ursului de aur – Berlinale 2020)

There Is No Evil este o dramă iraniană regizată de Mohammad Rasoulof. Filmul relatează patru povești despre pedeapsa cu moartea în Iran. Rasoulof a explicat că filmul este despre „oamenii care își asumă responsabilitatea” pentru acțiunile lor și că fiecare poveste „se bazează pe propria experiență”.

Precum conaționalul și colegul său, marele regizor Jafar Panahi, Mohammad Rasoulof este constrâns să găsească noi modalități ingenioase de a face film. There Is No Evil este, practic, o filmare alcătuită dintr-o serie de scurt metraje „cusute” împreună. O operă curajoasă și pasională, împărțită în patru povești, care se mișcă în jurul pedepsei cu moartea din Iran.

Prin acest film-manifest, regizorul pare a întreba publicul cum să păstreze bunul simț, moralitatea și încrederea în mai bine, în fața unui regim asupritor și represiv.

Sorry we missed you, Ken Loach

Sorry We Missed You, prezentat la Festivalul de la Cannes 2019, este încă un atac adus sistemului liberal britanic, semnat Ken Loach. Prin această manifestare artistică i se conferă regizorului, încă o dată, titlul de implacabil narator al societății britanice moderne.

Program #BIFF2020

Programul complet al festivalului este disponibil pe biff.com.ro, iar biletele vor putea fi achiziționate pe eventbook.ro. BIFF dezvăluie, de asemenea, în săptămâna care vine, și afișul oficial al acestei ediții unicat.

În vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță, BIFF va implementa normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea participanților la festival.

Pe site-ul BIFF și pe pagina de Facebook găsești toate informațiile actualizate despre invitați, parteneri, selecție și program.

Festivalul este organizat de Fundația Charta, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

BIFF este un proiect cultural finanțat prin Ministerul Culturii.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român și al Centrului Național al Cinematografie, găzduit de Cinema Muzeul Țăranului Român, Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din București și Opera Comică pentru Copii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.