GPT-4o, facilitează prin AI interacțiunea naturală între oameni și mașini!
|OpenAI a anunțat o nouă versiune a tehnologiei care stă la baza chatbot-ului său bazat pe Inteligență Artificială: GPT-4o (aceasta este o litera „o” nu zero) care poate acceptă „întrări” și poate genera „ieșiri” imagine, audio și text. „O” vine de la „omni” și înseamnă „toate”.
„GPT-4o atinge performanțe notabile la nivel GPT-4 Turbo în ceea ce privește inteligența textului, raționamentului și codării, în timp ce stabilește parametrii ridicați pentru capacitățile multilingve, audio și vizuale”, spun reprezentanții companiei americane.
OpenAI a descris această nouă versiune a GPT-4 drept o progresie către interacțiuni naturale între oameni și mașini, care răspunde la întrările utilizatorilor cu aceeași viteză ca și conversațiile dintre om și om. Va fi disponibil gratuit pentru toți cei care îl folosesc, dar cei care plătesc vor beneficia de o capacitate de cinci ori mai mare a variantei abia lansate.
Noua versiune este asemănătoare cu GPT-4 Turbo în engleză, dar în unele limbi depășește semnificativ Turbo, înregistrând o îmbunătățire semnificativă a performanței API. Aceasta înseamnă că a fost programată pentru a oferi răspunsuri „text-to-speech” în timp real, având capacitatea de a ajusta tonuri vocale emoționale. În plus, poate să citească, să discute despre imagini, are un ritm al conversației mai facil, nu mai are întârzieri de răspuns, știe să traducă limbi străine și să identifice emoții din expresiile vizule. Mai mult, are memorie, astfel încât își poate reaminti solicitări anterioare!
„Metoda anterioară de comunicare cu vocea a implicat combinarea a trei modele diferite pentru a gestiona transcrierea întrărilor vocale în text, unde al doilea model (GPT 3.5 sau GPT-4) îl procesează și scoate text și un al treilea model transcrie textul și îl transforma în varianta audio. Acest proces înseamnă că principala sursă de inteligență, GPT-4, pierde o mulțime de informații – nu poate observa direct tonul, mai multe difuzoare sau zgomotele de fundal și nu poate scoate râsete, cântat sau exprima emoții”, mai adaugă reprezentanții companiei.
În schimb, noua versiune, GPT-4o nu are nevoie de trei modele diferite, deoarece toate întrările și ieșirile sunt gestionate împreună într-un singur model pentru intrare și ieșire audio . În mod interesant, OpenAI afirmă că nu au explorat încă capacitățile complete ale noului model și nici nu au înțeles pe deplin limitările acestuia. Cu alte cuvinte ne îndreptam către o minunata lume nouă a tehnologiei care fascinează, dar și „sperie” în egala măsura!
Se știe deja că Inteligența Artificială va impacta toate domeniile de activitate ale prezentului, dar mai ales ale viitorului. In București va avea loc una din cele mai mari conferințe de AI din Europa, AIExpoEurope, unde reprezentați ai companiei Open AI sunt invitați pentru a susține un seminar.
„Evenimentul pe care îl organizăm are ca scop educatia în industriile emergente, AI face deja parte din viețile noastre și urmează să o schimbe în multe aspecte, din acest motiv vom aduce la București Speakeri din toate domeniile pe care AI le impactează în mod direct”, Ruxandra Tataru co-fondator și CEO AiExpoEurope și CryptoExpoEurope.
Pentru mai multe informații, pentru a cumpăra bilete sau pachete promoționale, click aici.
Subiecte de discuție vor fi vaste: de la educație, la ecologie, de la domeniul legal la cel al schimbărilor profunde în societate, de la arhitectură și urbanism la artă, dar mai ales impactul asupra meseriilor viitorului și va furniza posibile răspunsuri la marea întrebare: ne va fura AI job-urile?!