Muzeul Fotbalului din București prezent pentru prima oară în istoria evenimentului la Noaptea Muzeelor. Care sunt top ”comori” pe care le poți vedea cu ochii tăi?
|Pentru prima oară în istoria evenimentului, fotbalul e prezent la Noaptea Muzeelor, iar asta înseamnă că românii vor descoperi în Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi sute de exponate și colecții rare, unde gazdă le va fi marele Helmuth Duckadam! Sâmbătă, 13 mai, programul muzeului va fi prelungit de la ora 20:00 până la 2 dimineața, iar vizitatorii beneficiază de un preț special la intrare, precum și multe alte surprize în magazinul muzeului.
Primul muzeu al fotbalului din Europa de Est funcționează în România, mai exact în Centrul Vechi din București, pe Gabroveni 24 de la 1 noiembrie 2022. O inițiativă private 100%, Muzeul Fotbalului este certificat de Ministerul Culturii, fiind cel de al doilea muzeu privat din țară în ultimii 115 ani.
Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, pe lângă experiența muzeală, vizitatorii vor putea face fotografii cu eroul Stelei București din finala Cupei Campionilor 1986, pot obține autograful lui și vor asculta poveștile unice ale lui Duckadam chiar lângă mănușile originale cu care a apărat penalty-urile Barcelonei, care vor rămâne la Muzeu pentru o perioadă limitată de timp.
Care sunt cele mai impresionante ”comori” din spatele cifrelor, pe care le descoperă zilnic românii și turiștii străini?
- International Room: mănușile de legendă purtate de Helmuth Duckadam la Sevilla 1986, tricoul lui Majearu din finala Cupei Campionilor cucerită de Steaua, setul de ceremonie pregătit de Barcelona care se visa triumfătoare sau evoluția mingii de fotbal de la Campionatul Mon dial din 1930 până în present;
- Experience Room: de la tricoul purtat de Maradona la Barcelona până la cel al lui Ronaldo de la Real Madrid, plus cel al Argentinei cu autografele lui Messi, Augero ori Mascherano! Dar și tricourile lui Zlatan Ibrahimovici, Roberto Baggio, Kluivert, Baresi, Desailly, Maldini și multe alte legende ale fotbalului! Mai mult, aici trăiești marile momente și meciuri într-o experiență incredibilă!
- Romanian Room: tricourile lui Dobrin, Lucescu, Iordănescu, Belodedici, Lupescu sau Gică Popescu de la echipa națională, dar și ale stranierilor: Hagi (Real Madrid), Lobonț (Roma) ori Marcel Răducanu (Dortmund). Și alte zeci de exponate rare acoperind cele mai iubite cluburi din fotbalul românesc, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova și istoria tricolorilor;
- Interactive Room: instalații moderne pentru experiențe incredibile, de la călătorii video în istoria fotbalului la experiențe reale de comentator, concursuri și provocări pentru interacțiune totală cu cel mai iubit sport și eroii lui;
- Practice Room: fotbal și dincolo de fotbal, pentru că aici chiar poți trage la poartă, dar te și distrezi cu prietenii într-un meci de foosball (fotbal de masă) sau muți finala în fotbal virtual!
În plus, clădirea istorică în care funcționează Muzeul este una complet restaurată și cuprinde 1.500 mp, incluzând la parterul clădirii cu acces gratuit un restaurant, cafenea și un Fan Shop special!
Despre Muzeul Fotbalului București
Muzeul Fotbalului este primul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat, care oferă vizitatorilor o experiență la cele mai înalte standarde: de la tricourile de colecție ale lui Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, până la repere din istoria celor mai faimoase cluburi românești, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova. Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului, înseamnă 8 niveluri de interacțiune spectaculoasă într-o clădire de 1.500 mp din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Gabroveni 24.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.