Când te prinde oboseala la volan, nu mai strâmbi din nas

Merg mai departe pe firul aruncat de BI și DaforaTurism şi stau și mă întreb cine se mai cazează astăzi în moteluri de 2 stele. Nu le spun hotel pentru că la 2 steluțe chioare e prea mult pentru unele unităţi de cazare (părerea mea).

Nu sunt un străin al cazării sub 3 stele pentru că am fost și eu cândva munțoman. Când aveam mai mult timp liber mai rămâneam pe munte la cabane peste noapte. Asta se întâmpla prin anii 90 când păturile erau ca la armată, iar apa la robinet era afară. Dimineața era o plăcere să faci coadă la izvor să te speli cu o apă rece sloi.

De atunci au trecut mulți ani și poate că lucrurile s-au schimbat într-un fel. Poate. Poate nu. Cine a mai fost pe Ceahlău în ultima perioadă cred că știe mai bine cum și în ce fel s-au schimbat lucrurile la Cabana Dochia.

Dar cum nu toată ziua bună ziua mergi pe munte, cred că mai poți să te cazezi la 2 stele … doar dacă te prinde ceața, noaptea, pe drumul de întoarcere acasă din afară. Este cel mai neplăcut moment în care să ai parte de ceață la drum.

Așa că vrei nu vrei trebuie să tragi pe dreapta. Cum în mașină nu poţi să dormi bine, oricât de spațioasă ar fi … noaptea pe ceaţă nu ştiu câţi dintre voi nimeresc o pensiune sau un hotel bun.

Este posibil să aveţi şi surprize plăcute şi să nimeriţi într-un motel ca LG. Am mers pe acelaşi principiu ca şi în precedentul post şi cazarea pentru o noapte este mai ieftină. 95 de lei camera single si 120 de lei dubla. Acum … având în vedere că motelul este lipit de o benzinărie este de la sine înţeles că nu este un loc unde să îţi petrecei un weekend ci mai degrabă unde să opreşti peste noapte în caz de urgenţă. Nu spun că este un motel rău mai ales că are ceva mai multe camere decât hanul de data trecută. Are 12 camere care pot fi închiriate atât în regim de single cât şi în regim de double.

Ce mi-a atras atenţia în mod deosebit este baza sportivă. 6 terenuri de tenis acoperite cu zgură, dotate cu instalaţie de nocturnă modernă, 1 teren de minifotbal, sală de fitness, sală de aerobic, saună, masaj, solar. Da. La motel. Acum stau puţin strâmb şi gândesc drept. Cine se cazează la un motel de la o benzinărie ca să joace tenis şi să facă toate minunăţiile de mai sus !? Probabil că nu foarte multă lume … dar probabil că aceste facilităţi sunt deschise şi pentru celelalte unităţi de cazare din zonă.

În caz că vreţi să vă planificaţi o oprire peste noapte la Complexul L&G, acesta este situat la ieşirea din Mediaş în drumul spre Sighişoara.

O mică adăugare ar fi că … impresia unui turist german (din câte pare) a fost bună. Oferă servicii „excelente”.

Şi cam atât. Nimic mai mult.

Un alt aspect bun. Faptul că motelul este alipit de o benzinărie îţi poate da senzaţia de siguranţă. Mai ales pentru maşină, noaptea. De obicei benzinăriile au un sistem de supraveghere.

Căi de a comunica cu cei de la motel sunt pe site sau prin intermediul paginii de facebook.

În rest … nu ştiu cum este drumul până acolo dar sper să fie bun.

PS: Am uitat să precizez că acceptă animale de companie. Deci … intră puţin în contrast cu locul de joacă din imediata apropiere.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.