Cele mai bune produse de la CES 2012

Marele premiu din cadrul târgului internaţional al tehnologiei CES 2012, pentru cel mai bun produs din cadrul expoziţiei, a fost câştigat de un televizor produs de compania LG, care are o grosime de doar 4 mm.

Aflat aproape de final, târgul internaţional de tehnologie din Las Vegas şi-a desemnat produsele care au reuşit să atragă atenţia cel mai mult la ediţia din acest an.

Premiul publicului a fost acordat companiei Razer pentru o tabletă, Project Fiona, care aduce un concept nou pentru jocurile pe acest suport.

Deşi până acum jocurile de pe tablete erau limitate de manevrabilitatea personajelor, „Project Fiona” vine în sprijinul celor pasionaţi de jocuri cu două manete echipate cu butoane.

Acestea permit utilizatorilor să se bucure de o gamă mai largă de jocuri direct pe tabletele pe care le au.

Marele premiu din cadrul târgului internaţional al tehnologiei CES 2012, respectiv pentru cel mai bun produs din cadrul expoziţiei, a fost câştigat de televizorul LG 55EM9600 OLED TV, care are o grosime de doar 4 mm.

Televizorul are un ecran de 55 inch, dispune de tehnologia 3D dar şi de un pixel în plus. Al patrulea pixel, pe langa cei clasici, rosu, verde şi albastru, pixelul alb aduce o imagine mai luminoasă.

La capitolul tehnologie auto, juriul târgului a ales platforma de aplicatii mobile QNX Car 2.

Cu ajutorul acestei platforme, maşina viitorului va pune la dispoziţia pasagerilor posibilitatea de a se conecta la computerul de bord cu ajutorul telefoanelor inteligente mai uşor, iar cei care se află la volan vor putea controla platforma cu ajutorul comenzilor vocale.

La capitolul telefoane, Nokia Lumia 900 a fost ales ca cel mai bun telefon inteligent dintre cele prezentate la CES 2012.

Telefonul este echipat cu ecran AMOLED de 4.3 inch, două camere foto şi rulează pe sistemul de operare Windows Phone.

La aparate foto, camera prezentată de Fujifilm, X-Pro 1, a fost desemnată ca cea mai bună de la CES 2012.

Fiind primul model „fără oglindă” de la Fujifilm, camera foto se adresează fotografilor profesionişti cu un design retro, multe inovaţii, inclusiv un senzor nou.

La capitolul de tehnologie în curs de dezvoltare, imprimanta MakerBot Replicator 3D a fost preferata juriului.

Imprimanta are capcitatea de a fabrica obiecte tridimensionale cu dimensiuni de până la 8,9 inch lăţime şi poate fi achiziţionată la preţul de 2.000 dolari.

În domeniul serviciilor integrate multimedia pentru acasă, câştigător a fost ales Simple.TV, un DVR (sistem de înregistrare video-digitală) fără hard disc sau fără ieşire video.

Potrivit presei de specialitate acest sistem permite utilizatorilor să aibă acces la toate programele TV preferate, live sau înregistrate.

Dintre toate calculatoarele portabile prezentate în cadrul târgului, cel mai bun laptop a fost desemnat cel prezentat de compania HP, Envy 14 Spectre.

Laptopul are un ecran de 14 inch, este subţire şi usor.

Pentru categoria software şi aplicaţii, juriul din cadrul CES 2012 a ales BlueStacks pentru Windows 8.

Programul va face aduce aplicaţiile disponibile în Android market pe sistemul de operare realizat de compania Microsoft.

Nici administratorii de reţele nu au fost uitaţi în cadrul ediţiei din acest an a CES.

Routerul „D-Link Amplifi Media 3000” a fost desemnat cel mai bun din acest an.

Routerul va fi lansat pe piaţă pe la sfârşitul acestei luni şi dispune de conectivitate prin USB 3.0.

Iar la capitolul tablete, anul acesta la CES câştigătoare a fost desemnată Memo 370T de la Asus.

Această tabletă rulează pe sismteul Android 4.0 iar la preţul de 250 de dolari este echipată cu 1 GB memorie de RAM, 16 GB memorie de spatiu, o camera de 8 MP, port HDMI, iar ecranul are o rezoluţie de 1280×800 pixeli.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.